El pebMINA posa en marxa una campanya de sensibilització per la pau

El pebMINA posa en marxa una campanya de sensibilització entorn a la pau des de les entitats i projectes socioeducatius de La Mina. La iniciativa #BanderesdePau pretén facilitar espais de diàleg i reflexió arran la guerra a Ucraïna i tots els conflictes que passen al món i que tenen un impacte en la nostra societat. Amb aquesta acció col·lectiva es pretén omplir el barri de La Mina de banderes de pau fetes pels infants, joves i famílies del territori.

L’actualitat d’aquests dies amb la guerra a Ucraïna, així com altres conflictes actius al món, tenen un impacte en la nostra societat. Els nostres infants i joves es hi pensen, tenen opinió i es plantegen dubtes entorn a aquestes situacions. I hem de poder acompanyar-los des de la reflexió i els espais de diàleg, evitant la desinformació, els prejudicis i les angoixes que poden experimentar. Per aquest motiu, des del projecte educatiu de barri (pebMINA) s’ha iniciat la campanya de sensibilització #BanderesdePau.

Aquesta proposta col·lectiva pretén omplir de banderes amb missatges de pau el barri de La Mina. A partir d’un treball previ de reflexió i debat, les entitats i projectes socioeducatius del territori treballaran la qüestió amb la comunitat per volcar posteriorment les idees sobre banderes que es penjaran a finestres i balconades.

L’objectiu de la proposta passa per oferir un espai per parlar i escoltar les opinions i reflexions dels infants i joves entorn a les guerres, adonar-nos d’altres tipus de violències presents en el nostre dia a dia i fer visible el nostre posicionament davant de conflictes com aquest.

La iniciativa ha tingut ja una molt bona resposta per part del veïnat, amb més de 200 persones participants, i per part de les entitats i serveis participants del projecte edeucatiu de barri pebMINA. Fins ara s’han sumat a l’acció l’Associació Casal Infantil La Mina, La Capsa dels Jocs, Espai Jove, Fem Família, Fundació Pere Closa, Biblioteca Font de La Mina, Casal dels Infants i PES La Mina.

Algunes banderes que han fet els infants s’exposarán durant les properes setmanes a la sala central del Casal Cívic La Mina.

Des del pebMINA, s’anima a compartir les banderes de pau a través de les xarxes socials amb imatges i utilitzant l’etiqueta #BanderesdePau, i .