El veïnatge de La Mina gaudeix d’un nou parc recentment inaugurat

  • Categoria de l'entrada:Espai públic

La Mina i el port i la platja del Fòrum, unides pel Parc del Campus Diagonal-Besòs

Des que es va inaugurar el Campus Diagonal-Besòs al 2016, no ha parat de créixer. L’última inauguració que s’ha fet ha estat la del Parc del Campus Diagonal-Besòs el passat dia 17 de març. El parc, que té una grandària de 20.000 m2, trenca amb la frontera que hi havia entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs i uneix el barri de La Mina amb el port i la platja del Fòrum. 

A l’acte van assistir Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Joan Callau, alcalde de Sant Adrià del Besòs, Ramon Tremosa, conseller d’empresa i coneixement, Janet Sanz, presidenta del Consorci del Campus Diagonal-Besòs, i Francesc Torres, rector de la UPC.

El parc disposa d’un parc infantil, una pista de bàsquet i una de futbol i molta zona verda que podran gaudir tant veïnatge com estudiants del Campus. A més de la zona verda, trobem jocs dibuixats al terra per a que els infants puguin gaudir més enllà del parc infantil.

Podeu fer un cop d’ull al vídeo de la inauguració del Campus Diagonal-BesòsEn la passejada que hem fet per poder veure’l de primera mà i tenir recull de fotos, ens hem adonat que molta gent del barri de La Mina va a la tarda amb els seus fills i filles a gaudir del parc.

És important remarcar que al barri disposem de pocs espais de joc infantil i que ja fa molts anys que les entitats ho estan reivindicant. L’última notícia que vam fer al desdelamina.net respecte a aquest tema va ser al passat mes de març. 

El Campus Diagonal-Besòs no atura el seu creixement

Francesc Torres (Rector de la UPC) va apuntar que el 90% d’universitaris del Campus Diagonal-Besòs ja treballen a l’any de sortir de la universitat. Un campus universitari que va començar amb 3000 estudiants i 400 docents al 2016, i que està avançant cap a la fita de 15000 persones (entre estudiants, docents i investigadors) quan estigui a ple rendiment. 

A part d’inaugurar el parc del Campus Diagonal-Besòs, també va ser un acte simbòlic per posar la primera pedra del que serà el nou edifici del Campus, l’edifici E. Un edifici destinat a l’activitat econòmica per PIMES, empreses emergents i espais de cotreball que ha de ser reflexe de transferència de coneixement entre la universitat i l’accés al món del treball.

Totes les autoritats presents van coincidir en què el Campus Diagonal-Besòs ha de ser un Campus de referència científica i econòmica de l’Eix Besòs i que s’ha pogut arribar fins aquí perquè totes les administracions han treballat plegades i hi ha hagut bona entesa.