Els arquitectes de l’Arts i de l’Hesperia Tower dissenyen l’hotel de divuit plantes de la Mina

L’edifici, tot de vidre, donarà una imatge futurista al nou barri adrianenc

El nou hotel de la Mina tindrà una imatge futurista i la seva façana estarà feta íntegrament de vidre. L’estudi GCA Arquitectes, que va dissenyar els singulars hotels Arts de Barcelona i Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat, han estat els encarregats de projectar el nou equipament adrianenc, que encara no té nom oficial. El nou edifici, que amb divuit plantes donarà continuïtat a la silueta urbana de Diagonal Mar, tindrà com a peculiaritat el fet que el diàmetre serà diferent depenent de l’altura.

El futur hotel de la Mina serà singular. L’empresa H10 Hotels ha optat per encarregar el projecte a un estudi de prestigi dins del sector, per tal de donar al nou edifici un aspecte innovador. Els dissenyadors de l’hotel Arts de Barcelona i de l’AC de Diagonal Mar, i també de l’interiorisme de l’Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat –l’estudi GCA Arquitectes–, han estat els encarregats de projectar el nou edifici de la Mina, que es construirà els pròxims mesos a la cruïlla dels carrers Sant Raimon de Penyafort i Llull.

Es tracta d’un edifici de planta quadrada amb un gran pati interior. La façana no és rectilínia, sinó que hi ha diversos entrants i sortints que aporten a l’immoble un joc de volums, com si es tractés d’un conjunt de cubs. La façana té dues pells: la primera és la façana estructural, un mur de formigó perforat jugant amb els buits, i la segona pell és de vidre, i l’equip d’arquitectes la descriu així: «Vidre imprès amb una serigrafia de punts que crea una pantalla òptica, tamisadora.»

El nou hotel tindrà divuit plantes d’altura i tres de subterrànies. En les dues més inferiors hi haurà places d’aparcament, i la planta -1 estarà destinada a salons de convencions, un restaurant i la zona de serveis de l’hotel. En aquest hotel, que serà de quatre estrelles, hi haurà un total de 150 habitacions, 34 de les quals seran suites. A més, hi haurà una planta amb un spa i una zona de relax, i també hi haurà una piscina a la planta 7.

OFICINES DE VENDA
El nou edifici, que es començarà a construir durant el 2008, disposarà també d’un espai per a oficines, que es posaran a la venda. Encara, però, no se sap el tant per cent de la superfície que es destinarà a usos empresarials. De fet, actualment, s’està en la fase de projecte bàsic i s’està tramitant amb l’Ajuntament la concessió de la llicència d’obres.

>>Enllaç relacionat

>>El Punt