Els veïns i veïnes del barri de la Mina protagonistes d’una campanya de sensibilització

Per aprendre més sobre el civisme el Consorci llença el joc del civisme, un memori d’accions cíviques i incíviques

El Consorci del barri de La Mina ha començat una nova campanya on el Civisme és el protagonista. Es tracta d’una campanya, fonamentada en la pràctica del bon exemple i la proximitat, que vol reforçar les accions cíviques que contribueixen a la millora del barri, i que fa una crida a la corresponsabilitat dels veïns amb l’administració.

Dos veïns i dues veïnes del barri han prestat la seva imatge per reforçar el missatge: La Mina és teva, cuida-la! Un jubilat que treu a passejar al seu gos i recull els excrements; una jove mestressa de casa que aparca on toca; una perruquera del carrer Mart que respecta el descans dels veïns i un estudiant universitai que llença les escombraries al contenidor. Sens dubtes, senzilles pràctiques a l’abast de tots.


[Foto: Consorci del Barri de la Mina]

[Foto: Consorci del Barri de la Mina]


[Foto: Consorci del Barri de la Mina]

[Foto: Consorci del Barri de la Mina]

La campanya va començar el dissabte 2 de juny, amb una festa al Parc del Besòs dedicada als més petits amb tallers de materials de reciclatge i jocs. La festa de cloenda tindrà lloc el pròxim 1 de juliol amb inflables també al Parc del Besòs i un concert de rumba catalana a càrrec del grup Sabor de Gràcia.

Mentrestant, durant tots aquests dies la gent de la Mina practica el joc del civisme, un joc de taula basat en el tradicional Memori de fer parelles. El regalen a les botigues, serveis i entitats i, en aquest cas, es tracta d’emparellar accions cíviques i incíviques. El joc també es practica en versió digital www.barrimina.org/jocs i es porta un registre del ranquing de jugades per trobar qui és el o la cívica més ràpida.

Aquesta campanya que promou el Consorci del Barri de La Mina té per objectiu final aconseguir una Mina més neta, més cívica i millor per a la seva comunitat.