En català, llegim i parlem

  • Categoria de l'entrada:Educació

Comencen els tallers d’iniciació a la lectura i la conversa, amb nous horaris i una nova biblioteca

El projecte de tallers de conversa i lectura en català fa un nou pas aquesta tardor, amb la incorporació de Can Casacuberta i el reforç d’alguns horaris.

El projecte de comprensió lectora en català està impulsat per Òmnium Cultural i la Xarxa Municipal de Biblioteques de l’Ajuntament de Badalona., Compta amb l’assessorament tècnic del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Badalona i Sant Adrià i el finançament del Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

L’activitat consisteix en la lectura de llibres de fàcil comprensió en català per incitar a la conversa i al debat, amb la conducció d’una persona voluntària que fa de moderadora. Aquest projecte va néixer a Sant Adrià, impulsat per Ã’mnium Cultural, el novembre de 2005, i el febrer de 2006 es va iniciar a Badalona. En aquest període 2006-2007 s’han format tallers de lectura i conversa a les biblioteques de Sant Roc, de Llefià i de Lloreda de Badalona. Aquesta tardor s’amplien alguns horaris i s’ofereix aquest servei a la Biblioteca Can Casacuberta.

Per als primers mesos de 2008 està previst que s’incorpori al projecte la Biblioteca de Pomar i que es puguin reforçar més horaris a les altres biblioteques.

Els llibres que s’han triat segueixen les directrius internacionals de Lectura Fàcil. Es tracta d’adaptacions de novel•les de renom, elaborades amb especial cura per poder ser llegides per persones que no estan habituades a llegir en català. Per això s’utilitza un vocabulari i una sintaxi adaptats, amb l’explicació al marge de les paraules més complicades. Són llibres adequats per a persones que tenen dificultats lectores o per aquelles persones que estan iniciant l’aprenentatge de la llengua catalana, especialment nouvingudes.

Les biblioteques on es desenvolupa el projecte “En català, llegim i parlem” són Sant Roc (divendres de 16 a 17 h), Llefià (dimarts de 10 a 11 h i divendres de 18 a 19 h), Lloreda (dimecres de 16 a 17 h) i Can Casacuberta (dimarts de 19 a 20 h).

:: Més informació:

www.badalona.omnium.cat
www.cpnl.cat/badalona