Entrevista a David Picó a El Quinze: “Si el bloc Venus va a terra, hi haurà canvi a La Mina”.

El dinamitzador del desdelamina.net, David Picó, ha parlat sobre l’edifici Venus en una entrevista al Quinze, el setmanari de Públic. El periodista Jordi Ribalaygue ha xerrat amb el nostre company per conèixer en quin punt es troba la lluita veïnal del bloc i quins són els plans de l’administració per enderrocar Venus.

Fa unes setmanes us compartíem la darrera aparició de la Paqui Jiménez, veïna de l’edifici, al programa Bàsics de Betevé després que s’anunciés l’aprovació del nou Pla de gestió per enderrocar Venus. I aquesta vegada ha estat en David Picó, dinamitzador del desdelamina.net i d’Objectiu Venus, qui ha parlat sobre la situació actual de l’edifici i les properes accions per part de l’administració: “Hi ha pla i provisió de fons. L’Administració decideix fer-ho ara, però altres vegades s’hi ha enrocat.”

En l’entrevista al Quinze, el setmanari de Públic, el nostre company David Picó parla sobre l’experiència del micromecenatge d’Objectiu Venus i algunes claus que van afavorir el camí cap a l’òptim: “El cas del Venus apel·la al fet que res humà ens és aliè. És una realitat llunyana a l’Eixample, però té ressonàncies en la crisi de l’habitatge i la crisi energètica de força barris.”

El David es mostra esperançador, malgrat els precedents històrics que apunten a la demora i la inacció per part de l’administració: “Si va a terra i el reallotjament és just, col·lectiu i digne, hi haurà un canvi físic i simbòlic. Serà una vara per mesurar l’èxit o el fracàs del pla de transformació del barri. I s’ha de reconèixer que no s’ha fet bé; cal reintegrar el dolor i s’ha d’indemnitzar els veïns.”

El nou Pla de gestió de l’edifici Venus està dotat amb 30 milions d’euros i inclou l’enderroc de l’edifici i el reallotjament de les famílies. Els veïns i veïnes rebran una quantitat pel seu pis o bé un altre habitatge. Queda pendent ara el seguiment de la seva execució i dels terminis: els primers reallotjaments estan previstos per al 2023.