Forum al carrer contra la violència masclista

El passat 25 de novembre, coincidint amb la diada mundial contra la violència contra les dones, la xarxa Dones de barri, barri de dones va organitzar el primer fòrum al carrer contra la violència masclista. 

 barridedones1.JPG

Aquest fòrum, que prengué forma de  Speakers' corner, per abordar directament la delicada qüestió de la violència contra les dones.

 

Al llarg de tota la jornada es van anar produïnt diferents activitats, totes elles amb la finalitat de posar sobre la taula de debat la temàtica del dia. Sota diverses denominacions (violència sexista, de gènere, masclista, domèstica …) i diferents modalitat de violència (física i psicològica) s’identifica el patiment de totes les dones que sofreixen abús de poder per part dels homes d’una societat i un món que sovint encara veu les dones com un mer objecte al servei de l’home.

A la web del consorci del Barri de La Mina trobem un relat de la jornada, així com una explicació  de la manera com afrontar-la i les possible vies de sortida que podem seguir si detectessim una situació amb risc de violència masclista.