Invasió de robots a La Mina, amb la First Lego League

  • Categoria de l'entrada:Educació

Al voltant de 130 nois i noies van formar part del nou torneig classificatori de la First Lego League que es va celebrar el passat 8 de febrer a l’EEBE (Escola d’Enginyeria de Barcelona Est de la UPC). Un total de 16 equips de infants i joves, d’entre 10 i 16 anys, van gaudir d’aquesta experiència que combina ciència, robòtica educativa i innovació.

Al llarg de tot el matí les participants van poder demostrar les seves habilitats tecnològiques. Uns coneixements que han anat treballat en els darrers mesos en les seves escoles, centres educatius i entitats. I van competir per guanyar-se un lloc a la final espanyola que tindrà lloc a Tenerife durant el mes de març.

Enguany el torneig girava entorn les ciutats. Per això, els equips van posar en funcionament els seus robots sobre un taulell que plantejava reptes urbans, i van defensar un projecte científic que havia de proposar millores per a les nostres ciutats.

D’entre els 16 equips participants, Sant Adrià va estar present per partida quàdruple. I és que l’escola Catalunya, l’Institut Vàzquez Montalbán, l’Institut Escola La Mina i PES La Mina – Salesians Sant Jordi van competir a la First Lego League amb els seus equips respectius.

Set equips premiats a la First Lego League

L’equip guanyador del campionat va ser ‘White Raven’, de l’Institut Joan d’Àustria de Barcelona, reconegut amb el premi Fundació Scentia al Guanyador. D’aquesta manera es classificava per segon any consecutiu per a la final nacional.

Però no va ser aquest l’únic equip guardonat. La First Lego League va premiar a set competidors més en diferents categories:

Menció Global Innovation Award, a l’equip ‘The Machines & the cracks’.

Premi Valors FIRST LEGO League, a l’equip ‘La Mina Team’.

Premi Dragados al Projecte d’Innovació, a l’equip ‘Limahana’.

Premi al Disseny del Robot, a l’equip ‘Xirimoies Robòtica’.

Premi al Comportament del Robot, a l’equip ‘White Raven’.

Premi a l’Emprenedoria, a l’equip Gainautes.

I el Premi Robotix a les Joves Promeses, que ha reconegut la feina realitzada per l’equip ‘CatalunyaSAB al Muhandisin’.

Des del desdelamina.net, donem l’enhorabona a totes les participants per la feina feta i el valor d’afrontar els reptes plantejats per la First Lego League!