La Generalitat torna a posar sobre la taula l’enderroc de l’edifici Venus

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

El secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat i president executiu del Consorci de La Mina, Francesc Iglesias, ha tornat a posar sobre la taula l'enderroc de l'edifici Venus, durant una trobada amb representants de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i famílies afectades.

 

Gairebé dos anys després de descartar el projecte per evitar les expropiacions forçoses i havent-se plantejar la possibilitat de rehabilitar l'immoble i destinar alguns pisos al lloguer social, la prioritat és ara "buscar els recursos i estudiar totes les fórmules possibles" per fer possible l'enderroc. Durant la trobada, Iglesias també s'ha compromès a resoldre en un termini de quinze dies l'adjudicació de 53 pisos de lloguer social al barri, bona part dels quals eren, precisament, a l'edifici Venus. Ara se'ls buscarà una solució alternativa.

L'edifici Venus compta amb un total de 244 habitatges i estava inclòs en el Pla Especial de Reordenació i Millora del barri de la Mina, aprovat el 2002, que obligava a reallotjar els veïns per poder enderrcar l'immoble i esponjar el barri. El 2014, però, només 26 famílies havien marxat. La resta no tenia prou diners per comprar el pis que oferia l'administració a canvi.A final de l'anterior legislatura el Consorci va valorar que la situació empenyia a desafectar l'edifici del Pla Especial i optar per la rehabilitació, de tal manera que els pisos que quedessin buits es destinarien al lloguer social.

A principis de l'any 2015 el Síndic de Greuges ja va reclamar l'enderroc de l'edifici, que ara torna a passar davant en l'ordre de prioritats.