La Mina continúa reclamant les àrees de jocs infants del Parc del Besòs

  • Categoria de l'entrada:Espai públic

L’aparició de xeringues al Parc del Besòs va desencadenar la limitació de les àrees de joc per part de l’Ajuntament de Sant Adrià en el 2018. Actualment, aquests espais per als infants no s’han reposat i l’Associació Casal Infantil La Mina ha engegat un moviment a les xarxes socials per reclamar-los.

Ja fa gairebé tres anys que el Parc del Besòs ha deixat de ser un espai lliure i segur per al joc dels infants del barri. En el 2018, l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs decidia limitar aquestes zones després de l’aparició reiterada de xeringues.

Amb tanques i reixes, el parc quedava tancat perquè les persones drogodependents no hi poguessin accedir per consumir. Des de llavors, la història ha anat empitjorant i l’Associació Casal Infantil La Mina l’ha recollit a través d’un fil de Twitter per fer-la visible i reclamar les àrees de joc:

De les tanques i les reixes a la retirada de gronxadors, una tirolina, una font i altres jocs per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les administracions van demanar suport als cossos policials per cercar solucions a aquesta problemàtica, però a dies d’ara encara no han comptat amb la participació de les entitats per trobar alternatives conjuntes.

Us mesos més tard, precisament el moviment associatiu del barri va organitzar-se per reclamar la zona de jocs al Parc del Besòs. Amb la Jornada Familiar “Recuperem les zones de joc”, el 23 de gener del 2019 famílies i entitats reivindicaven el retorn d’un espai per als més petits.

Poc després, semblava que l’Ajuntament de Sant Adrià es mobilitzava aprovant una moció per recuperar el Parc del Besòs com un espai per a la infància. Tot i així, la zona continua deserta de les àrees de jocs que van ser eliminades. Des de llavors, el parc ha tingut vigilància policial però la solució definitiva no ha arribat.

Ara l’Associació Casal Infantil La Mina ens anima a sumar-nos a aquesta iniciativa per reivindicar el dret dels infants de gaudir d’un espai de joc segur i obert… i nosaltres us temptem a plantejar propostes que puguin donar resposta a aquest conflicte: Quines solucions imagineu per al Parc del Besòs?