La Mina, primer barri de Sant Adrià en rebre la renovació de 150 contenidors

A principis del mes d'abril, La Mina rebia els primers contenidors nous de Sant Adrià del Besòs. En total, al barri seran substituïts fins a 150, més moderns, integrats a l'espai i més accessibles.

 

      

 

Sant Adrià del Besòs encetava la renovació dels seus contenidors en el barri de La Mina. L'actuació arrencava als nostres carrers a principis del mes d'abril, fruit d'un nou contracte dels serveis de neteja viària i recollida selectiva de residus.

El barri comptarà amb la presència de 150 contenidors nous, dels 632 que s'incorporaran a tot el municipi. La iniciativa, que alhora promou la integració laboral de persones amb diversitat funcional a través d'aquesta mateixa tasca, es completarà amb una ampliació dels punts de recollida i un augment d'un 30% de contenidors de brossa selectiva per tal d'assolir una major cobertura dels residus orgànics, de vidre, de paper, d'envasos i de rebuig.

Els nous contenidors, a més, porten incorporat un xip d'identificació que facilitarà la gestió i el servei de recollida. També es considera que són més accessibles i integrats a l'espai públic, ja que compten amb un disseny més modern i més còmode per a l'ús de la ciutadania. Aquest pla de millora incorpora, per exemple, un pedal i cobertures de més fàcil accés en els contenidors de rebuig o un increment de la neteja dels propis contenidors.

Amb tota aquesta iniciativa es pretén augmentar la comoditat dels habitants del municipi i reduir els desbordament de brossa als carrers.

D'altra banda, l'Ajuntament de Sant Adrià ha posat en marxa una campanya de sensibilització sobre la importància de fer correctament la classificació de les nostres deixalles. Aquesta va adreçada tant a la ciutadania com al comerç i les entitats.