La Mina surt al carrer contra la violència masclista

El Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència Contra les Dones va ser el passat diumenge 25 de novembre. Tot i així, com ens fa veure l’Anna R. en el seu article SIGNATURA CONVIDADA :: Dones que fan soroll, aquest dia hauria de ser cada dia de l’any. Al barri, la jornada de mobilització contra la violència masclista va ser dijous de la setmana passada.

Estands

Al matí, la convocatòria va tenir lloc a la plaça Maria Àngels Rossell, davant el CAP. Diferents col·lectius i entitats de dones hi van muntar estands informatius a partir de les 10.00 h, i poc després de les 12.00 h es va dur a terme la lectura del manifest unitari del Consell Municipal de Dones de Sant Adrià de Besòs.

Lectura del manifest

A la tarda, l’acció es va traslladar a quasi tot el barri gràcies a la manifestació convocada pel teixit associatiu. L’acte comunitari central de la jornada va congregar un centenar de persones que van recórrer un bon tros de La Mina per fer sentir les proclames a favor dels drets i de l’apoderament de la dona. La manifestació va acabar a la Biblioteca Font de La Mina, a tocar d’on havia començat, l’edifici Venus. A l’Espai Cultural va tenir lloc llavors un acte de rebuig al masclisme per part de les entitats participants, en el qual cada una va llegir una frase i va col·locar una imatge o un dibuix en una plafó conjunt, construint així l’auca contra el maltractament.

Manifestació

Dones a la manifestació

Acte a l'Espai Cultural

Auca contra el maltractament

En teniu més fotos al nostre àlbum de Flickr.