La revista de l’Institut Escola La Mina: petites escletxes de normalitat en temps de confinament

  • Categoria de l'entrada:Educació

En dies com els que estem vivint, confinades, en retir i atenent a les urgències educatives i sanitàries des de les nostres cases, és esperançadora qualsevol notícia que ens ajudi a recordar la quotidianitat de la vida als carrers. Aquestes setmanes d’estat d’alarma a causa del COVID-19 han fet més visibles les capacitats humanes per organitzar-nos i sumar en solidaritat. I també han estat una oportunitat per posar llum sobre les petites rutines de la vida “normalitzada”, que trobem a faltar i que ens evidencien com d’importants i transformadores són en el nostre dia a dia.

Per això ens alegra rebre novetats amb sabor a desconfinament. O a preconfinament. I ens agrada compartir-vos-les perquè creiem que es la nostra manera de sentir-nos aprop.

Una d’aquestes ens va arribar dies abans de la Setmana Santa. L’Institut Escola La Mina publicava la seva revista trimestral deixant constància de tot el que havien fet durant els mesos anteriors. Com si la vida no s’hagués alentit i com si l’escola estigués encara en ple funcionament.

La revista de l’Institut Escola La Mina repassa les activitats fetes des del Nadal fins al mes de març. Una manera d’explicar, des de dins i des de la mirada del propi alumnat, perquè és important que els nostres infants i joves participin i es sentin partícips.

Fins el moment, les classes presencials al centre educatiu del nostre barri estan aturades. Desconeixem com seran els mesos que estan per arribar. Però sabem que ens reinventarem, que ens adaptarem per continuar construïnt comunitat i que treballarem per emparaular les noves realitats.