Manifestació popular contra la construcció del crematori a Sant Adrià del Besòs

La Plataforma Stop Crematori de Sant Adrià del Besòs ha convocat una manifestació pel dissabte 3 de març en contra de l'atorgament de les llicències d'activitats i d'obres per la construcció d'un crematori al municipi.

 

        

 

Després de mesos de polèmica, l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs donava a conéixer la concessió de la llicència ambiental i la llicència d'obres majors a l'empresa Tanatori del Litoral SL per a la construcció i el inici d'activitat d'un tanatori amb servei d'incineració.

La reacció al posicionament de l'Ajuntament no ha tardat en produir-se. La plataforma ciutadana Stop Crematori advertia que presentaria un recurs al jutjat per frenar les llicències i convocava una manifestació pels carrers del municipi, prevista pel divendres 3 de març: 

"Després de l'atorgament de les llicències d'activitats i d'obres per part de l'Ajuntament de Sant Adrià per a la construcció d'un Crematori, desoint les 9.000 signatures recollides i les al·legacions presentades, hem convocat una “Gran Manifestació Popular contra el Crematori” el dissabte 3 de març a les 11 hores per mostrar el rebuig a la seva construcció".

El nostre mitjà de comunicació ja va publicar un recull de les notícies més rellevants sobre la problemàtica al llarg dels darrers anys i el conflicte sembla que encara no ha acabat. En un comunicat, la pròpia plataforma Stop Crematori assegura: "Pretenem canalitzar la indignació de la ciutadania després de la concessió de les llicències i informar que ara comença una etapa judicial contra la construcció que es preveu llarga. Durant aquesta etapa mantindrem les mobilitzacions i continuarem informant a la ciutadania dels alts nivells de contaminació de Sant Adriá i les conseqüències que tenen en la salut."