Mi abuelo era un señor francés

El passat dijous, 26 de maig, es va estrenar el documental “Jacques Léonard, el payo Chac”. Es tracta de un treball de en Yago Leonard, on rescata el legat i la historia del seu avi, fotògraf francès que es va casar amb una gitana de les barraques de Montjuïc.

Tot comença amb la redescoberta de l'arxiu fotogràfic de l'avi i la posada en coneixement de l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona de la seva existència per catalogar i conservar. I de la lectura del manuscrit del propi Jacques on relata la seva vida i la seva visió del gitanos i la seva cultura.

Acompanyat amb el seu pare i el seu oncle, en Yago ens va revelant de mica en mica, a la foscor de la sala de projecció que és com la del laboratori de revelat, la figura del seu avi, la seva vida, els seus pensaments i sentiments i el final de tot plegat.

El documental va cap endavant i enrere de la vida d'aquest criador de cavalls, muntador de cinema, aventurer, viatjer, fotògraf, periodista, però s'atura als anys cinquanta quan torna a Barcelona i s'enamora de la Rosario Amaya. És en aquell moment que Jacques de la mà de la seva dona retrata els anys de barraquisme a Montjuïc, i la vida gitana amb milers de fotografies amb un valor testimonial increible.

És un cercle que saps que s'acaba tancant però lo millor és gaudir del viatge i anant descobrint que hi ha a la maleta nòmada del paio Chac

 Mi abuelo era un señor francés

El documental “Jacques Leonard, el payo Chac” es pot veure al Cine Alexandra (Rambla Catalunya, 90), als següents horaris: 16.10h – 19.10h – 22.05h. Al hall es troba una petita exposició de les fotos de Jacques Leornard.

Mi abuelo era un señor francés

Paral.lelament, l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, organitza una exposició amb el material que els fills han cedit.