Paqui Jiménez, portaveu de veïnes afectades de Venus, rep el premi Miguel Blanca

  • Categoria de l'entrada:Cultura / Societat

El passat 15 de març es va fer entrega a Paqui Jiménez, portaveu de veïnes del bloc de Venus a La Mina, del premi Miguel Blanca en la seva segona edició. El guardó és una iniciativa de l’associació Súmate, en reconeixement a aquelles persones que treballen en favor de la concòrdia, la república, la justícia social i la pau.

A l’acte, al qual van assistir diverses regidores de l’ajuntament de Sant Adrià de Besòs, es va remarcar el treball i dedicació diària de Paqui a peu de carrer per la millora del barri i la situació dels afectats i afectades pel procés d’expropiació de Venus. La guardonada va denunciar l’abandonament del cas Venus, així com la difícil conciliació entre la feina al seu bar i totes les tasques que ha hagut d’assumir en defensa de la causa.

En els més de 20 anys d’espera, Paqui ha notat canvis importants en el barri i una falta d’implicació per part de generacions més joves. També troba a faltar una presència més decidida de l’ajuntament, al que li demana “més carrer” per ser més propers a la realitat de La Mina.