Proposada la rehabilitació de l’edifici Venus

La Generalitat de Catalunya ha fet pública una nota de premsa on anuncia la proposta del Consorci del barri per iniciar els tràmits per desafectar l’edifici Venus del Pla Especial de Reordenació i Millora del barri de la Mina (PERM) i procedir a l’encàrrec i la redacció de projectes d'obres de rehabilitació d’aquest edifici.

A partir d'aquesta proposta s'obre un procés negociador amb la voluntat de tancar un acord abans de finalitzar aquest estiu. 

(Terrat edifici Venus – Novembre 2013 – Arxiu ddlm)

L'anunci s'ha fet en el transcurs d'una reunió amb els afectats presidida per la consellera de Benestar Social i Família, el conseller de Territori i Sostenibilitat i l'alcalde de Sant Adrià de Besòs.

A la nota de premsa es comenta que el Consorci del barri de La Mina presenta aquesta proposta com la més adient per aquells veïns que no poden o no volen optar pel reallotjament.

Amb aquestes obres es rehabilitarien els espais comuns, els accessos i la planta baixa, tot el nucli d’escala amb els replans del primer al desè pis i la coberta de l’edifici d’habitatges situat al carrer Venus.

La nota de premsa es pot llegir al servei de Sala de Premsa de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta proposta ha tingut reso als mitjans de comunicació i el grup municipal de CiU ha fet public el seu desacord amb aquesta proposta i el seu vot en contra de la modificació del PERM que significa aquesta proposta.

 

 

 

Llegir la notícia a:

Diario ABC : Proponen rehabilitar el Edificio Venus de Sant Adrià sin coste para vecinos

La Vanguardia : El Consorci de la Mina proposa rehabilitar l'edifici Venus de Sant Adrià

Canal 324: El Consorci de la Mina proposa rehabilitar l'edifici Venus de Sant Adrià

La Vanguardia: CiU a Sant Adrià de Besòs, contrari a la proposta del Consorci de La Mina de rehabilitar l'edifici Venus

 

Veure la noticia:

(El consorci de la Mina proposa rehabilitar l'edifici Venus – Arxiu TV3 – Programa Telenotícies Comarques – emissió 02/07/2014)

 

 

Podeu consultar tota la informació publicada  a desdelamina.net sobre el porcés de reallotjament de les vivendes afectades per el PERM:

Article 0: Procés de reallotjaments: una mirada històrica sobre l'estat de la qüestió publicat a març de 2013; fa un recorregut històric per els moments claus del procés fins a dia d'avui.

Article 1: La Mina: proceso de realojos :: Un proceso no cerrado, d'octubre de 2013, que fa un retrat de l'estat de la qüestió

Article 2, La Mina: proceso de realojos :: Fases i terminis  que exposa les diferents fases per les que ha passat el procés i prova de identificar els motius que han fet que s'allargués en el temps.

Article 3, La Mina: Proceso de realojos :: Objetivo Venus que centra l'objecte d'estudi en el cas de l'edifici de Venus

Article 4, La Mina: Proceso de realojos :: Zoom out  que allunya el zoom per mirar de forma més global el conjunt del procés.

 

També podeu consultar tota la informació generada per el procés cercant dins d'aquest web els articles de la categoria Reallotjaments