RAMPA ’06 :: II Trobada de persones amb discapacitat

El proper 7 d’octubre de 2006 tindrà lloc, a Sant Adrià de Besòs, la II Trobada de persones amb discapacitat de Catalunya, Illes Balears i Comunitat Valenciana.

Aquesta iniciativa, impulsada per tres entitats adrianenques, La Colla, Disfisa i Unesco Sant Adrià és un espai de diàleg i reflexió sobre els temes que afecten a aquest col•lectiu i enguany se centrarà en aspectes com ara la legislació, percepció cultural de la discapacitat, integració social i laboral, etc. Durant tota una jornada representants de diferents moviments, associacions i tendències, aportaran les seves experiències i raonaments amb la finalitat de contribuir a que la societat superi les barreres arquitectòniques, socials i culturals que afecten als discapacitats. Les ciutats, els transports, els espais públics, els habitatges no estan pensats per a totes les persones i Rampa’06 vol donar a conèixer aquesta situació i la necessitat de capgirar-la.

La II Trobada de persones amb discapacitat se celebrarà al poliesportiu Polydor (c. de Ricart, s/n) i serà inaugurada pel director general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, Ramón Nicolau, l’alcalde de Sant Adrià, Jesús M. Canga Castaño i en Martí Ballada, representant de la comissió organitzadora.

Entre els punts més destacables de la jornada cal fer esmena de la taula rodona que tindrà lloc a les 16.30h sobre Les noves lleis i els drets de les persones amb discapacitat: Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i la Dependència. Convenció Internacional per als drets de les persones discapacitades (aprovat recentment per l’ONU). Hi participaran diversos membres del Congrés dels diputats, entre altres, Esperanza Esteve, diputada del PSOE, Carme Garcia, diputada de ICV-EUiA, Carles Campuzano, diputat de CiU. També formarà part de la taula el tècnic Ferran Sant, d’ ERC.

Podeu trobar més informació sobre el programa al web www.rampabcn.org

Més informació a la pàgina web de la Rampa:
www.rampabcn.org