Ratrix Hero guanyadora del VII Premi The Nigth of the Crypts

  • Categoria de l'entrada:Cultura

Aquesta animació francesa ha estat reconeguda com el millor curtmetratge de gènere fantàstic o de terror dins d’aquest cicle.

Unes dos centes persones han participat en l’elecció del VII Premi the Nigth of the Crypts a Els Genis dijous a la matinada. Després de realitzar una votació popular, el públic ha triat l’animació francesa Ratrix Hero com el millor curtmetratge de gènere fantàstic i de terror.

L’elecció ha estat molt ajustada. Dels 13 curts que participaven en el premi, cinc han quedat finalistes amb només 7 vots de diferencia. A very long weekend de la canadenca Sandra Coppola ha lluitat fins el final per aconseguir el guardó però finalment, per només 3 vots, Ratrix Heros s’ha endut el VII Premi the Nigth of the Crypts.

Dirigit pels francesos Rafael Hernández i Savitri Joly-Gonfard, aquesta animació d’estètica futurista de 6 minuts ens explica la història d’un ratolí que no té res a envejar al protagonista de la trilogía Matrix.

El VII Premi the Nigth of the Crytps és el primer que es dóna a conéixer en el XXXIII Festival Internacional de Filmets de Badalona i, juntament amb el del públic, és el resultat de la votació popular. Consisteix en un cub inspirat en la pel•lícula Hellraiser dissenyat per la ceramista badalonina Marta Martínez i Hortet.