Roses, llibres i comunitat per la festa de Sant Jordi a La Mina

  • Categoria de l'entrada:Cultura

Com cada any, el barri de La Mina no s’ha volgut perdre la festa de Sant Jordi, organitzant diferents iniciatives que han omplert els seus carrers de llibres, roses i històries. Coincidint aquesta cita literària i festiva en diumenge, moltes de les activitats es van avançar uns dies per poder arribar al màxim de persones possible.

Una de les primeres va ser el concurs literari de Sant Jordi, organitzat per la Fundació Privada Pere Closa, en què estaven convidadades a participar les entitats, serveis i centres educatius del territori. Infants des dels tres anys fins a la població adulta van poder formar part de la 22ª edició de la proposta. En total, una trentena de premis per a obres originals, tant en català com castellà, en modalitats de dibuix, conte, poesia, còmic, o cal·ligrama. I enguany, sota el lema “Sant Jordi és gitano”.

L’entrega dels premis es va celebrar el dijous 20 d’abril a la sala d’actes de l’Espai Cultural Font de La Mina. Un acte que vol acompanyar i animar als infants i joves del barri en la creació d’obres literàries, fent-los protagonistes d’una de les festes més tradicionals de la cultura catalana i animant-los a deixar volar la seva imaginació!

L’esdeveniment va estar dinamizat per Sam-Mosketon, gitano català del carrer de la Cera de Barcelona, president de l’associació Carabutsí i director de l’Ecomuseu Urbà Gitano de Barcelona.

D’altra banda, l’Associació de veïnes i veïns del barri de La Mina va organitzar la seva particular paradeta de roses al seu local. I uns carrers més enllà, Les Adrianes oferien també roses fetes a mà, llibres i xocolata calenta al veïnatge. Unes iniciatives que són ja habituals per a aquesta data en el nostre barri. Sant Jordi s’avançava així uns dies per celebrar una de les festivitats que més ens agrada!