Rromane Glasura (Veus gitanes) des del Moll de la Fusta de Barcelona

La ràdio associativa, oberta i participativa de les dones gitanes, ha penjat, a la seva web, els audios de la retransmissió dels actes del Dia Internacional del Poble Romaní

presentacioveusgitanes-300x225.jpg

Rromane Glasura, que neix de la col•laboració de diferents entitats i dones de la comunitat gitana de la província de Barcelona, i que vol explicar en primera persona el que representa avui en dia la cultura gitana, va estar retransmitint els actes celebrats el passat 7 d’abril al Moll de la Fusta de Barcelona.

Aquesta setmana han penjat a la seva web les entrevistes que van gravar aquell dia:

Una entrevista a David Cortés, de l’Associació Gitana de Joventut, Igualtat i Progrés.

Paco Vargas i Aroa Cortés que viuen al barri de La Mina, estan promesos i els dos estan estudiant, en Paco fará un grau superior de Integració Social i l’Aroa està en l’últim any de la ESO. Paco afirma que per estudiar se sent més gitano que mai.

Sebastià Porras, periodista i membre de la Fundació Pere Closa on treballen per a promoure els joves gitanos i gitanes a estudiar sense perdre la seva identitat gitana.

Sam Garcia, gitano català del carrer de la cera i cantant del grup “Axili fum”, també ha sigut membre del grup de música “Els patriarques de la Rumba” i membre de la Forcat, una plataforma que treballa per amor a la Rumba.

Manuel Heredia, asesor de la Generalitat de Catalunya en polítiques per al poble gitano.

L’Amalia, la Saray i la Carmen ens expliquen perquè se celebra el Dia Internacional del Poble Gitano i totes les activitats  programades aquell dia.