Segueix el debat sobre el futur del litoral de Sant Adrià

Des de fa mesos veiem com les quasi 30 hectàrees de terreny compreses entre el Port de Badalona i la desembocadura de Riu Besòs són objecte de debat públic i especulacions. Estem parlant de la zona urbanitzable més gran del litoral metropolità, un espai molt atractiu i on comença a posar-se en dubte el seu futur ús públic.

Fa més d'un any, el gener de 2014, el Telenotícies ja ens parlava de "Inversors xinesos interessats en el litoral barceloní". El desballestament de les 3 xemeneies i la reurbanització de tot l'entorn obria la porta a l'arribada de capital estranger en uns terrenys que ara mateix són propietat d'Endesa, el Banco Santander, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Sant Adrià.

A mitjans de març d'aquest 2015, la Plataforma per la conservació de les tres xemeneies de Sant Adrià organitzava una jornada de debat per parlar del futur d'aquesta antiga infraestructura industrial així com de la reordenació de tota la zona. Les idees més destacades que van sorgir de les jornades van ser la necessitat de conservar el poc patrimoni industrial que encara no s'ha perdut, alhora de buscar usos temporals per les 3 xemeneies que n'evitin la degradació i li permetin tornar a ser un equipament útil. Així mateix, es va acordar que la construcció d'un nou barri residencial no respon a les necessitats de Sant Adrià i que això suposaria repetir els mateixos errors comesos dècades enrere. Cal posar fre a l'obra nova i garantir l'ús social i públic de la que podria ser una nova àrea central de la regió metropolitana.

Us enllacem les conclusions detallades de la jornada així com la notícia "Debat sobre el futur del sector de les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs" dels serveis informatius de TV3. També us animem a recuperar l'article "Fuertes marejadas en el litoral de Sant Adrià de Besòs" escrit fa unes setmanes per en Francisco Marín.