Últimes sessions de servei per a les participants de l’Identitats i Miralls

L’experiència d’Aprenentatge i Servei, Identitats i Miralls, sempre arriba a nosaltres de la mateixa manera: amb ganes, intensament i removent-nos de dalt a baix. És una aposta del projecte des de fa nou edicions i tan de bo tinguéssim més temps i més energies per allargar-la i replicar-la en diferents trimestres.

A finals del mes de novembre, us explicàvem com iniciava aquesta nova temporada amb l’alumnat de Treball Social de la Universitat de Barcelona. I ara, a finals gairebé de desembre, ja comencem a tancar l’edició després de tres sessions de servei amb col·lectius del barri.

Les nou participants d’enguany ens informen al bloc de l’Identitats i Miralls com han viscut les darreres trobades amb les veïnes i professionals de La Mina. Voleu saber amb qui s’han trobat aquesta vegada? Seguiu-nos llegint!

Després d’haver conegut la visió de les veïnes de l’edifici Venus i les participants de La Mina Camina, la Mònica i la Jane van treballar en aquesta última sessió de l’Identitats i Miralls amb adolescents del Centre Obert de Salesians La Mina: “Ens han transmès que, malgrat haver-se educat en un barri que creuen marginat i estigmatitzat, són la nova generació que aconseguirà els seus reptes, accedir a la formació que desitgen i fer entendre que no importa la raça o l’ètnia, el que sí importen són les arrels.”

La Laia i la Georgina, per la seva banda, van completar aquest cicle de sessions de l’Identitats i Miralls amb el Fem Família: “Al llarg de la conversa cadascuna explicava la seva situació en el confinament, com ho va portar la seva família i com es van sentir. Cosa que comparant amb altres visions que hem tingut el plaer de conèixer al llarg d’aquest voluntariat ens va ser molt interessant.”

L’Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de Salesians La Mina va ser el darrer col·lectiu de la Carla, l’Andrea i l’Andrea: “Gràcies a ells també vam poder ampliar i reconduir debats i a tractar millor amb els joves. Va ser una experiència diferent de les altres i una sessió molt canyera! Estem molt agraides per aquesta oportunitat i per totes les participacions tant dels alumnes com dels mestres.”

Finalment, el Jordi i la Carla van treballar amb un perfil de professionals en aquesta darrera sessió de l’Identitats i Miralls. Concretament, amb la Montserrat i l’Eva, treballadores de la Biblioteca Font de La Mina. D’entre les conclusions, la parella d’estudiants destaca la importància de la lectura per a combatre l’analfabetisme, la necessitat del treball en xarxa en el context educatiu i comunitari i el valor de la motivació per a l’aprenentatge.