Un 8 de març ple d’activitats comunitàries al barri

  • Categoria de l'entrada:desdelamina / Dones

El barri també va viure el seu particular 8 de març. Les entitats van organitzar-se per celebrar el Dia Internacional de les Dones amb activitats commemoratives.

 

      

 

Del 5 al 9 de març, al barri es van dur a terme una sèrie d'esdeveniments amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Un dels actes que va tenir més ressó a La Mina va ser la inauguració de la plaça Maria Àngels Rosell i Simplicio. La que fou fundadora de l'escola bressol Belendai del Camp de la Bota i de l'Associació de Dones Adrianes és considerada un referent a nivell social per la seva trajectòria de treball, promovent l'emancipació de les dones i la vida participativa i educativa.

Després d'haver dedicat la seva vida a la tasca comunitària i després de deixar-nos el passat 14 de maig del 2016, el barri ha volgut dedicar un espai públic a aquesta figura. Així, el 9 de març, es va dur a terme la inauguració de la nova plaça del barri.

Aquesta iniciativa, a més, forma part del projecte Carrers amb noms de dones, que l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs va posar en marxa fa setze anys amb l'objectiu de fer visible el paper de les dones a la comunitat.

 

      

 

      

 

      

 

D'altra banda, destaquem també que el passat 7 de març la comissió d'Educació Social i Lleure del pebMINA va liderar una activitat col·lectiva on els infants van dibuixar una llarga senefa de figures humanes de grans dimensions al terra de la Rambla amb guixos de colors. L'objectiu era evidenciar que dones i homes són iguals en qüestió de drets, oportunitats i responsabilitats.

Aquest mural anava alhora lligat al Decàleg de Gènere, un document que posava en marxa una campanya per desenvolupar una actuació integral, sistemàtica, unificada i activa en quant a la perspectiva de gènere.

 

      

 

      

 

I des del desdelamina.net, amb les col·laboracions d'educadors, educadores, infants i joves de PES La Mina, vam posar en marxa una campanya a través del Twitter per fer visible que #juntessommés. La finalitat era fer viral que entre tots i totes hem de sumar esforços per assolir la igualtat entre homes i dones.