Un record emocionat per la Mª Àngels Rosell

Ahir, les Adrianes van organitzar un senzill acte de record cap a la seva fundadora i alma mater. Les van acompanyar diferents persones i col·lectius del barri, autoritats, col·laboradors, amics i familiars.

Tothom va destacar els seus valors, la seva tasca infatigable i la seva presencia serena i alegre, dia a dia al barri, als seus projecte i la seva vida personal.


 

L'acte de record es va iniciar amb un recull de fotos de la Mª Àngels i uns parlaments d'entre altres de Sito Canga, anterior alcalde de Sant Adrià i de l'ex-directora del Institut de la les Dones. També van parlar algunes veïnes i membres d'entitats del barri. Aquests parlaments, es van tancar amb un parlament de l'actual alcalde de Sant Adrià i d'una de les filles de Mª Àngels.
 

 

Maria Àngels Rosell va ser la fundadora de l'escola bressol Belendai del Camp de la Bota, destinada als fills i filles de dones gitanes. L'any 1983 es va convertir en regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Adrià i va impulsar el Casal de la Dona, un dels primers serveis d'atenció a les dones de Catalunya. Quan va deixar l'Ajuntament va continuar treballant a La Mina, on l'any 2001 va fundar l'Associació de Dones de la Mina, Adrianes, amb l'objectiu de promoure la transformació del barri a través de la participació de les dones. Va col.laborar activament en la plataforma d'entitats de la Mina i en moltes altres iniciatives del barri i del municipi. L'any 2010 el president de la Generalitat li va lliurar la medalla al treball Francesc Macià.

Algunes entitats i particulars van estar presents a l'acte amb missatges de record gravats en video. La Plataforma d'Educació Social La Mina dels Salesians ha publicat a youtube.

 

Durant el seu parlament, Joan Callau, l'alcade de Sant Adrià va anunciar va anunciar que l’Ajuntament iniciarà els tràmits perquè Maria Àngells Rosell sigui nomenada filla adoptiva de Sant Adrià de Besòs. Aquesta és una de les màximes distincions municipals que poden rebre les persones no nascudes a Sant Adrià, com a reconeixement i agraïment oficial per la seva tasca en benefici de la ciutat.

 

Fotos realitzades per Jose S. Raz de Fotografía Solidaria