Vitamina :: Lideratge ètic i de transformació social

La fundació Carta de la pau dirigida a l’ONU, estrena aquest curs 2015-2016 el projecte Vitamina, al barri de la Mina.

 

Des de fa 20 anys la fundació treballa per a sensibilitzar sobre el tema de la Pau, contribuir a la difusió i promoció d'una Cultura de Pau i la investigació i reflexió sobre la Pau a partir dels continguts de la Carta de la Pau. La finalitat d'aquesta Fundació és potenciar la difusió i promoció del document a nivell internacional, així com la investigació i estudi del tema de la Pau a través dels Instituts de la Pau d'arreu del món.

La fundació, per tal de consolidar-se en l’àmbit de l’educació en valors i el lideratge ètic, enjega aquest curs el Vitamina, projecte que té com a missió empoderar joves per tal de que esdevinguin referents de convivència, motor de canvi i líders socials dins de la seva comunitat.

Vitamina ofereix espais d’experiències vitals per tal de trencar amb l’exclussió social i motivar als joves a líderar processos de canvi.

Inicien el curs amb dos grups de joves de 11 a 16 anys, que prèviament ja estaven vinculats en entitats del territori. En aquest cas col·laboraran conjuntament amb la Fundació privada Pere Closa i dos associacions vinculades a l’esport: l’Associació Esportiva Foro la Mina futbol Sala i el Club de lluita olímpica la Mina

Els nois i noies es trobaran un cop per setmana, i a través de diferents dinàmiques el projecte desenvlupa un pla educatiu que treballa quatre dimensions de la intel·ligència: la intrapersonal, la interpersonal, la emocional i la espiritual. Es preveu que els nois i noies passin per un procés de quatre anys, on cada any es treballa un aspecte de la persona:

  • El personal
  • La part relacional
  • La part d’emprenedoria social
  • L'autonomia personal

Per a més informació podeu consultar l’article publicat en el seu blog.