22 de Maig, vaga a l’ensenyament #santadriaesmou

La plataforma d'acció en defensa de l’ensenyament públic a Sant Adrià agrupa diferents persones vinculades al món educatiu, dóna suport a la vaga convocada en el sector d'ensenyament pel proper 22 de maig.

 sos_educacio.jpg

Els atacs continuats que està rebent l’educació a Catalunya necessiten una resposta contundent per part de totes i tots: professorat, alumnat i famílies.

Les propostes anunciades pel govern central del Partit Popular i que a Catalunya seran aplicades pel govern de CiU, amb la consellera Irene Rigau al capdavant, són propostes que només serviran per perjudicar encara més la qualitat de l’ensenyament públic.

Algunes d’aquestes mesures són:

  • Augment general del nombre d’alumnes a les aules a totes les etapes educatives: Escoles bressol de 17 a 20 infants, primària de 25 a 30 alumnes, a la ESO de 30 a 35.
  • Una mesura massificarà més les aules , significarà el tancament de grups i reduirà la contractació de professorat.
  •  
  • Reducció important dels ajuts a les AMPES, als alumnes amb dificultats, de beques de menjador, transport escolar, socialització de llibres…
  • Reducció d’un 20% per despeses de manteniment dels centres i congelació de les reformes i noves construccions.
  • Augment de les hores lectives del professorat a primària i secundària.
  • Aquesta mesura precaritzarà l’atenció educativa, reduint les hores dedicades a preparar material, a les coordinacions pedagògiques i a l’atenció individual i tutorial. També es retrocedeix en les condicions laborals del professorat.
  • Les baixes de professorat no es cobriran durant els primers 10 dies lectius de baixa (una mesura que suposarà una pèrdua de qualitat en la atenció a l'alumnat)
  • Reducció de recursos en aules d’acollida i d’educació especial.

Aquestes mesures concretes que s'afegeixen a les que ja hem patit en aquest curs, són mesures que estan canviant el model de qualitat educativa que tenim a les escoles públiques. Són retallades que limiten el futur dels infants i joves provocant una fractura social molt greu.

Per això #santadriaesmou dóna suport a la vaga i anima a professionals, alumnat i famílies a fer vaga el dia 22 de maig, a no portar els infants a escola i a manifestar-nos de forma massiva en contra d’aquestes retallades.

 

ACTES DEL DIA 22 DE MAIG :

A les 10’30 h: Esmorzar a la plaça de la Vila. (Portar samarretes grogues)

A les 12’30 h. manifestació a Plaça Universitat.

 

Pots visitar el blog de la plataforma a santadriaesmou.blogspot.com

La foto que acompanya aquest article esta realitzada per Carles Trujillo i esta publicada al seu flickr.