25N :: Dia internacional de la No violència contra les Dones i les Nenes

El 25 de novembre és el Dia Internacional de la No violència contra les Dones i les Nenes i malauradament encara hi ha massa motius per commemorar aquest dia, i seguir avançant en el llarg camí vers la igualtat entre homes i dones, entre nens i nenes.

La xacra de la violència vers les dones, en ple segle XXI, sembla que està molt lluny d'acabar-se. Cada dia en veiem mostres a casa, a la feina, al carrer, a l'escola, al món de l'esport, en la política, en els treballs de cura d'infants i gent gran. Violència masclista que pren múltiples formes i que segueix volent negar la igualtat entre homes i dones. Per això cal denunciar, en la forma que sigui convenient, totes aquestes discriminacions, així com també seguir afirmant el compromís per construir una societat més justa. El manifest "Contra la Violència i la Indiferència: Subversió i Autodefensa Feminista" ens en parla i ens convoca a la manifestació nacional, dimarts 25 de novembre a les 19h a la Rambla Canaletes, a Barcelona.

Mentrestant, a Sant Adrià de Besòs hi ha també programades moltes activitats dirigides als infants, als adults i a la gent gran. Perquè tothom és necessari per lluitar contra la violència de gènere. Del recull d'actes fet per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat, volem destacar la "Marxa ciutadana contra la violència vers les dones" que tindrà lloc el dimarts 25 de novembre, a les 19h (sortida de la Plaça Maria Grau). També us animem a participar als actes que es faran al barri de la Mina: Dijous 27 de novembre pel matí tindrem estands informatius, tallers de sensibilització i l'acte institucional, a la Biblioteca Font de la Mina.

Que el 25 de novembre ens serveixi per seguir prenent consciència d'aquest greu problema social i ens empoderi per plantar-li cara cada dia de l'any.