25N :: La Mina es mou per la violència contra les dones

Amb motiu del 25N, el Dia Internacional de la Violència contra les Dones, els carrers del barri van acollir una marxa promoguda per les entitats del PEB Mina.

 

        

 

"A l'amor no tot s'hi val", "no és no" i "l'educació és la vacuna contra la violència" eren alguns dels lemes que lideraven la manifestació al barri la tarda del dijous 23 de novembre. La iniciativa, nascuda des de les associacions que configuren el Projecte Educatiu de Barri (PEB Mina), aplegava a grans i petits amb l'objectiu de commemorar el Dia Internacional de la Violència contra les Dones.

 

        

 

        

 

Una gran pancarta obria la marxa a la plaça Venus-Saturn per recórrer els carrers a ritme de música ambiental en clau feminista. La concentració, oberta a la participació del barri, comptava amb la representació d'associacions com l'Espai Jove La Mina, PES La Mina, Casal dels Infants, Fundació Pere Closa, el projecte Fem Família i La Capsa dels Jocs. 

El pati del Casal Cívic va acolir la cloenda de l'esdeveniment. Sobre una tarima, nens i nenes de les pròpies entitats van llegir els missatges de les pancartes i cartells que havien acompanyat la manifestació, deixant-los finalment exposats i visibles per a tothom.

 

        

 

        

 

L'acte va formar part d'una àmplia agenda d'activitats que s'allargaran fins el mes de desembre al barri i a Sant Adrià del Besòs. Totes elles promogudes per sensibilitzar entorn la violència masclista.