L’alumnat de l’IE La Mina ens explica com ha preparat la 3a ‘Milla de La Mina’

Aquest proper dijous 30 de març es celebra a La Mina la tercera edició de la ‘Milla de La Mina’, que organitzen i gestionen les alumnes de 2n d’ESO de l’Insitiut Escola La Mina.

La Milla de La Mina - Foto de Ferran Nadeu
Fotografia de Ferran Nadeu

Aquesta gran tasca suposa mesos d’esforços i treball en equip, i ens ha semblat realment interessant conèixer com es prepara i s’organitza el projecte. És per això que els vam demanar que ells mateixos ens ho expliquessin, en un article que ens mostra per dins tota la feina que suposa fer realitat la 3a ‘Milla de La Mina’:


La Milla de La Mina des de dins:

La III Milla de la Mina és un proLjecte que s’emmarca en l’àmbit de la Vida Saludable que es fa a 2n d’ESO de l’IE La Mina de Sant Adrià de Besòs. Una de les grans tasques d’aquest àmbit és fer possible una cursa popular al barri de la Mina.

En aquesta cursa hi participa alumnat propi de l’Institut Escola, així com alumnat d’altres escoles i instituts de la resta de municipi: INS Vázquez Montalbán, Escola Sant Gabriel, Escola Catalunya, Escola Cascavell, i Escola Amor de Déu. També, hi participen associacions i entitats del PebMina (Projecte Educatiu de Barri), el CAP La Mina, i ‘La Mina Camina’.

I com s’ha fet? La cursa comença a organitzar-se tres mesos abans a l’institut i l’alumnat de 2n d’ESO és l’encarregat de dur a terme el projecte. Tota la feina s’ha dividit en tasques individuals i en grup, programades per sessions en un ‘Classroom’ i organitzades per comissions. Cada comissió se n’ha ocupat d’un àmbit:

1-Comunicació: Aquesta comissió ha tingut l’objectiu de difondre el projecte al barri i al municipi. Gràcies als posters i una presentació digital fets a la comissió de disseny, la comissió de comunicació ha visitat l’ajuntament, les escoles, els instituts i les entitats del barri. A més a més, l’alumnat posava en pràctica l’expressió oral.

2-Disseny: Aquesta comissió ha tingut l’objectiu de buscar la imatge del projecte. S’han realitzat cartells, dorsals i la presentació digital. També, s’han encarregat de les xarxes socials i, finalment, s’encarregaran de l’exposició fotogràfica de totes les edicions de la cursa a la Biblioteca Font de la Mina del barri, que formarà part de l programa de les festes de la Setmana Cultural del barri de la Mina.

3-Música: Aquesta comissió ha tingut l’objectiu de crear diferents formes musicals per a ambientar l’acte: preparació de la batucada i creació d’una ‘playlist’.

4-Seguretat: Aquesta comissió ha tingut l’objectiu d’actualitzar el reglament, tot canviant la data de la cursa i el nou recorregut per tal de vetllar per la seguretat dels i de les concursants.

Els tres elements principals per dur una vida saludable són: menjar saludablement, el descans i l’activitat física. Per aprendre i posar-los en pràctica a l’aula, el que fem és caminar una milla setmanalment, menjar un peça de fruita a l’aula, i practicar la relaxació/meditació.

Per concloure, cal dir que en aquesta cursa s’hi han inscrit unes set-centes persones i que s’ha convertit en una festa esportivorecreativa per tota la comunitat del barri.


Ens veiem a la III Milla de La Mina!