28 de juny, Dia Internacional de l’Alliberament LGBTIQ+

Avui 28 de juny, celebrem el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+, és a dir, de les orientacions sexuals i identitats de gènere, que han patit persecució, marginació i repressió històricament. Per això, reivindiquem la llibertat d’expressió, relació i estima.

Avui es commemora una sèrie de manifestacions espontànies i violentes contra una batuda policial que va tenir lloc a la matinada del 28 de juny de 1969, al bar conegut com a Stonewall Inn de la ciutat Nova York. Aquests aldarulls es consideren la primera ocasió, en la història dels Estats Units, en què la comunitat LGBT va lluitar contra un sistema que perseguia els homosexuals amb el beneplàcit del govern. Això s’ha considerat com el catalitzador del moviment modern pro drets LGBTIQ+ als Estats Units i a tot el món.

El desdelamina creu important recordar que continua sent necessari reivindicar els drets de les persones que conformen el col·lectiu i cal que tota la ciutadania ens hi impliquem per poder garantir-ne els drets.

Totes les persones tenen dret a la vida, la llibertat i la seguretat.

Recorda que Sant Adrià de Besos, disposa del Servei d’Atenció Integral LGBTIQ+:

Correu: sai@sant-adria.net
Instagram: @sai_santadria
Telèfon: 603 46 51 51

Horaris: Els dimarts al CIOD (Centre d’Informació i Orientació de les Dones), de 10 a 14h i de 15h a 18h, i els dimecres al Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor, de 16 a 19h.

Per saber-ne més: Web Ajuntament Sant Adrià de BesòsViquipèdia