31 persones participen a la campanya de donació de sang al barri

  • Categoria de l'entrada:Educació

El passat dijous 10 de juny, els i les joves del Centre Obert i de l’Aula d’Estudi de Salesians La Mina van organitzar una campanya de donació de sang. Els objectius, fer visible la importància de donar sang al nostre barri, treballar en xarxa per a un repte social i aprendre a dissenyar una activitat de crida a l’acció.

Els locals de Salesians La Mina a l’Avinguda Manuel Fernández Márquez es van transformar en una sala de donació de sang per fer possible la campanya del passat 10 de juny. Amb l’ajuda del Banc de Sang i Teixits, les joves participants dels projectes van adequar l’espai respectant les mesures per la Covid-19 per acollir a les donants amb la major comoditat possible.

Després de setmanes de preparació, les voluntàries del Centre Obert i l’Aula d’Estudi van poder estar presents en el moment de la campanya, acompanyant a les donants, informant-les i fent visible la importància de donar sang en el nostre barri. Des del disseny dels cartells fins a la decoració de l’espai, la crida a l’acció a través de les xarxes socials i pels carrers o la participació en una petita formació sobre la sang i el procés de donar, les joves van aconseguir impulsar i desenvolupar una activitat que no feien per primera vegada.

I és que la primera campanya de donació de sang organitzada per Salesians La Mina es va desenvolupar en el 2019. Enguany, però, les dades s’han superat: en aquesta edició, van participar 31 persones, de les quals, 26 finalment van complir els requisits per donar sang, i 6 ho van fer per primera vegada.

L’experiència ha estat un bon aprenentatge per a les participants. I és que amb cada donació, s’aconsegueixen salvar fins a 3 vides. Per aquest motiu, des del desdelamina.net ens sumem a la iniciativa i volem agraïr a les impulsores l’esforç i l’energia dedicada. Enhorabona per la feina feta i gràcies a totes les donants per fer-ho possible!