Akana: el moment de parlar del poble gitano

L’Associació Veus Gitanes i el Centre Cultural Gitano de La Mina, amb 25 joves i infants al capdavant, estrena el proper 22 de juliol una obra al Festival Grec. El projecte teatral vol generar un espai de reivindicació, consciència i crítica sobre la història del col·lectiu gitano.

 

      

Imatge de CCMA

 

Ja anunciàvem durant el mes de gener l’estrena del projecte Akana a l’Auditori de Sant Martí. Ara, sis mesos més tard, és el moment de fer el gran salt al Festival Grec.

Aquesta peça de teatre comunitari, impulsada per l’Associació Veus Gitanes i dirigida per Marta Galán, compta amb la participació de 25 infants i joves de La Mina que pugen a l’escenari per a fer explicar-nos la història del poble gitano. I és que el projecte Akana, que en romaní significa “ara”, vol fer visible la persecució i la negació cultural que l’ètnia ha patit al llarg del temps.

Aquesta feina de documentació història forma part d’una acció d’intervenció socioeducativa que ha buscat la implicació i la complicitat de la seva comunitat.

Les crítiques hauran d’esperar a l’estrena, però les entrades ja es poden adquirir i els mitjans han començat a fer-se ressò de l’obra. El programa “Quan arribin els marcians”, de TV3, va apropar-se al barri per conèixer d’aprop al iniciativa, i el diari La Jornada va dedicar l’article “L’estigma del desconegut” sobre l’espectacle.

Si encara esteu dubtant de deixar-vos caure pel Festival Grec, us recomanem que feu un cop d’ull al tràiler del projecte Akana!