ALFITA I EL DEDALITO :: Els Gegants de la Mina

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Et presentem la història de l’Alfita i el Dedalito, els gegants de la Mina.

Alfita i Dedalito són dos gegants molt amics. Tenen 9 anys. Van junts a l’escola i després de fer els deures surten una estona a jugar.

Les seves famílies viuen a un poble de gegants prop d’aquí on es dediquen a fer vestits i cosir pantalons. Per això ella es diu com una màquina de cosir i ell, doncs això, té nom de dedal.

La veritat és que són molt feliços. Només tenen un problema: com que allà no hi ha gaires nens no poden fer nous amics. Per aquest motiu l’Alfita que és molt eixerida li va dir un dia al Dedalito que aniria a fer un volt a veure què trobava.

La sort va fer que un dia passant molt prop d’aquí, el barri de la Mina, es creués amb uns nens jugant a fet i amagar. Un d’ells li va demanar d’amagar-se darrera seu, ella que era tan gran i forta. Quan el van trobar va començar a donar voltes al seu voltant perquè no l’agafessin. De seguida van venir els altres nens i començaren a donar voltes també fins que la geganta gairebé estava ballant. Com que això va ser molt divertit l’Alfita va venir un parell de cops més al barri.

El Dedalito, que és una mica tímid, no s’atrevia a venir fins que l’Alfita el va convèncer. Com que és un gran ballarí ella li va dir que hi ha alguns dies durant l’any que la gent del barri surt a ballar al carrer. Així fou com Dedalito va venir fins aquí durant la Festa Major. I s’hi quedarà amb l’Alfita per ballar cada cop que senti la música amb tots els nens i nenes.

>Llegir la historia de l’Alfita i el Dedalito, els Gegants de la Mina, en castellà