Altres barris, altres xarxes

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

A desdelamina.net estem de vacances. Marxem i no tornem fins el setembre, però no volem que us oblideu de nosaltres. I durant aquest mes us convidem a visitar altres projectes semblants al nostre.

L’estiu es la epoca ideal per anar de visita a altres barris i altres xarxes. Avui no ens anem a un barri fisic de una ciutat sino que visitem Xarxanet, la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya.

redOverge.JPG

Xarxanet.org és un portal d’internet en llengua catalana posat en marxa el 2003. Xarxanet.org és un projecte impulsat pel Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya on les entitats són les veritables protagonistes. Aquestes són les gestores i promotores dels diferents portals aportant una informació d’actualitat i de qualitat i establint mecanismes de relació i interacció entre el món associatiu i la ciutadania. Mitjançant el treball conjunt, les entitats promotores i col·laboradores del projecte, són les qui cogestionen i aporten els continguts, les informacions i els recursos. 

 
La finalitat principal de xarxanet.org és enfortir les entitats i millorar la tasca dels voluntaris per reforçar un sector que permet la transformació i la millora de la nostra societat. Per aconseguir aquesta fita el projecte xarxanet.org es marca quatre objectius relacionats amb l’associacionisme i el voluntariat:
 
·         Difondre al conjunt de la societat les activitats de les entitats catalanes de tots els sectors associatius (social, ambiental, cultural, comunitari i internacional)
·         Reflexionar i generar opinió i debat al voltant de l’associacionisme, el voluntariat i el tercer sector.
·         Assessorar les entitats per tal que aconsegueixin enfortir-se i millorar el seu funcionament.
·         Ser un punt de trobada i generació de xarxa entre associacions i voluntaris, tot aprofitant diferents plataformes i xarxes socials.
 

hdr01_logo.jpg

 
Pots fer una ullada a http://www.xarxanet.org/
 
La imatge de xarxa que acompanya aquest article esta extreta de la galeria flickr de Overge