Amb “Fills de La Mina”, el barri demostra el seu amor propi a ritme de rap i rumba catalana

  • Categoria de l'entrada:Cultura

A ritme de rap i de rumba catalana, joves de La Mina han reivindicat l’estima i l’amor propi cap al barri. Ho han fet a través de la cançó “Fills de La Mina”, que han creat de manera col·laborativa i participativa, juntament amb el raper Nel·lo C, el músic Rafalito Salazar i la dramaturga Estel Solé.

La proposta s’ha anat coent des de fa mesos amb una vintena de joves de l’Institut Escola La Mina, Casal dels Infants, PES la Mina i Espai Jove La Mina. L’encàrrec neixia d’una iniciativa de Plataforma per la Llengua, sota l’objectiu de conscienciar els diferents col·lectius i participants de la importància de l’ús social del català com a llengua d’oportunitats. L’entitat ha facilitat els recursos i les eines necessàries per desenvolupar el videoclip, promocionar l’ús de la llengua i treballar la cohesió social del territori a través de la iniciativa.

Els i les joves han escrit la lletra, han imaginat i creat la música, han gravat la cançó a l’estudi de la Fundació SGAE i han enregistrat el videoclip pels carrers del barri. Alguns dels escenaris que podrem distingir, i que han estat triat per les participants, són la rambla Camarón o l’Institut Escola.

Tota una experiència que es tradueix a un exercici d’arrelament i de treball participatiu. Un homenatge a la importància de la família, la solidaritat, la cultura popular i la interculturalitat.

Es preveu que puguem gaudir del videoclip durant el mes de març, perquè ara encara es troba en fase d’edició. Tot i així, alguns mitjans ja s’han avançat a parlar sobre “Fills de La Mina”. És el cas de Metropoli Abierta, amb “¡Visca La Mina!, rap catalán contra el estigma del gueto” i de TVE, amb “Hijos de La Mina, el rap como elemento de integración”.