Àngels Rosell, una lluitadora social incansable

Ahir vam poder gaudir de l'entrevista que la Catalina Gayà realitzà a l'Àngels Rosell, alma mater de les Adrianes, a el Periodico.

En poques línies, l'Àngels fa brollar la seva personalitat i energia destacant la seva trajectòria vital sempre treballant per la millora de la gent, sobretot les dones i els nens petits.

A l'entrevista ens destaca com va començar el treball de l'associació de les Adrianes de La Mina: "Vaig anar porta per porta. Hi havia qui em deia: 'Aquí no truquis que venen droga', i jo trucava."

Aquesta capacitat d'estar al costat de la gent començant pel contacte més primordial és també el que va portar a l'Àngels (qüasi una nena) a començar la seva trajectoria vital de lluitadora social: "Quan tenia 17 o 18 anys, treballava en una empresa que tenia una fàbrica a Montjuïc, i quan feia les fitxes setmanals dels obrers, els descomptava el que l'empresa els havia prestat. Em vaig adonar de la necessitat d'aquella gent, i vaig anar a les barraques on vivien, i no ho sé, vaig començar… […]"

L'entrevista fa una petit recorregut per la seva trajectòria i fites més destacades: La Maternitat, la escola bressol Belenday, la seva funció com a regidora de Serveis Socials a l'Ajuntament, les Adrianes,…

I per acabar una mostra de la seva energia i de com ara, als seus 82 anys, encara continua trepitjant el barri i apropant-se a la gent de la forma més propera que hi ha.

 

Pots llegir l'entrevista complerta a la web de el Periodico.

La foto que acompanya l'article esta realitzada pel Consorci del Barri de La Mina i publicada a la seva web.