Un any més, Sant Adrià de Besòs només compta amb la platja del Fòrum per la campanya d’estiu

  • Categoria de l'entrada:Espai públic

L’ajuntament de Sant Adrià de Besòs va comunicar ahir a la ciutadania, mitjançant una audiència pública al saló de plens, que per quart any consecutiu la platja del Litoral romandrà tancada després que el 2021 s’hi trobessin elements contaminants a la sorra. L’origen del problema, segons va informar l’alcaldessa Filo Cañete, van ser les obres per fer arribar el cable submarí de dades; que van remoure les terres més enllà del que estava recomanat.

No és cap secret el passat industrial de la zona, la qual cosa ha deixat marca al territori on és fàcil acabar trobant substàncies contaminants al sòl quan es fan obres o intervencions de tota mena. Al barri de La Mina en som ben conscients, amb exemples d’afectacions al Parc del Besòs o el mateix Hort Comunitari de La Mina que va estar tancat un temps mentre es feien els estudis pertinents.

Tot i els esforços per netejar la sorra de la platja del Litoral i les bones previsions per a poder-la obrir aquest estiu, el temporal Ciran de novembre de l’any passat va fer aflorar novament terra contaminada. I, tot i que ja està en marxa el pla per a la neteja i recuperació de l’espai, l’ajuntament lamenta que aquests treballs no acabaran a temps per a poder gaudir de la platja aquesta temporada de bany.

Així doncs, novament amb la platja més gran de Sant Adrià tancada, només queda disponible la del Fòrum, la més propera a La Mina i que l’alcaldessa va assegurar ahir durant l’audiència pública que tots els estudis fets indiquen que està lliure de contaminants. Quelcom que s’explica, sobretot, perquè la platja es va generar a partir de sorra drenada en el moment de construcció de tot el complex del Fòrum i, per tant, no es veu tan afectada pel passat industrial del municipi.

-Per saber-ne més: notícia a elPeriódico