Área Besòs entrevista a l’escriptor adrianenc Javier Pérez Andújar

El mitja de comunicació local va publicar fa uns dies una entrevista a l'autor del llibre Paseos con mi madre.

En aquesta entrevista es fa un repàs tant a l'ofici d'escriure com als paisatges que el llibre retrata i que l'autor coneix de primera ma. A més dona la seva opinió sobre la recuperació del riu Besòs, la remodelació de La Catalana o la presencia de Plataforma per Catalunya al municipi.

detalle_portadaPCM1.jpg

A l'entrevista, l'autor reconeix que aquest llibre es una mena de continuació de la seva primera novela, Los principes valientes: "[…] és el costat fosc […] Aquesta novel·la és més aviat sobre els prínceps caiguts. Però sí és la continuació del narrador perquè és el mateix. És la continuació de l'entorn però també del narrador."

També comenta com es el seu proces d'escriptura: "[…] Penso més amb les mans que amb el cap, són les mans les que em diuen el que estic pensant. Perquè són coses que les sents però no les has expressat, i una vegada que les expresses t'adones que era així."

I a petició de la periodista parla de l'opinió sobre la recuperació de la llera del riu: "[…] De sobte, un dia, m'ho vaig trobar enjardinat i em va agradar molt. I a l'hivern veia una cigonya quan venia en l'autobús o caminant, i m’alucinava veure-la. I a poc a poc he anat veient més animals, com martinets, cormorans i fins i tot una musaranya. I un dia vaig estar xerrant amb una grup ecologista que estava plantant ginesta i em van explicar com havien recuperat el riu […]"; de la recuperació de La Catalana: "[…] El que era memòria urbanística de Sant Adrià se l’han carregat, ho han dinamitat, no han deixat res.[…]"; o del barri de La Mina: "No la conec tant, però la veig igual, tret que més domesticada."

3ximeneies.jpg

Per acabar i en relació amb els seus origens immigrants, l'escriptor parla de la presencia de Plataforma per Catalunya a l'Ajuntament: "[…] Crec que el fet que hagi entrat amb un regidor a l'Ajuntament de Sant Adrià és perquè hi ha hagut un problema amb els partits d'esquerra. Porten molts anys i cada vegada estan més a l'ajuntament i menys al carrer. Quan els de Plataforma han sortit al carrer l’han trobat sola per a ells, no han trobat a partits d'esquerra que li donin la rèplica. Si els partits d'esquerra estan fent fotocòpies a l'ajuntament i no s'assabenten del que passa al carrer, els deixen barra lliure a aquesta gentussa."

Pots llegir la entrevista complerta i comentar-la  a la web d'Área Besòs.

La segona foto que acompanya aquest article es d'Horitzons Inesperats i esta publicada al seu flickr.