Arrenca el nou curs d’Identitats i miralls

El passat dimecres 8 de març iniciava el nou curs d'Identitat i miralls, un projecte que es realitza en col·laboració amb els estudiants de l'assignatura de Comunicació i Documentació del Grau de Treball Social de la Universitat de Barcelona.

      

Un any més, arrenca l'aprenentatge i servei (APS) al barri de La Mina. Aquesta proposta educativa i d'experiència pretén conèixer com es creen les identitats personals i comunitàries del barri a través de l'anàlisi dels mitjans de comunicació. El treball permet realitzar una reflexió i una descoberta de la imatge que els mitjans fan de La Mina i contraposar-la a la identitat històrica real. Per fer-ho, els i les alumnes comptaran amb el suport dels veïns i les veïnes i les entitats.

En la primera de les cinc sessions d'Identitats i miralls es va donar la benvinguda als estudiants fent una presentació àmplia del projecte, explicant la metodologia del curs i formant les parelles de treball. En total, es comptarà amb la participació de 4 parelles i amb l'ajuda de les dues professores de l'assignatura.

Durant les properes tres sessions els grups de treball prendran contacte amb les entitats del barri i posaran en pràctica els continguts explicats en aquesta primera presa de contacte. La darrera sessió servirà per avaluar i extreure conclusions del projecte. A més, al llarg del procés, els participants ens explicaran les seves experiències a través del bloc "Identitats i miralls".

Identitat i miralls és una oportunitat per reflexionar sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció social del barri, per conèixer la imatge que els propis veïns tenen sobre la seva realitat i per educar en l'anàlisi crític a les persones participants del projecte.