“Así va el barrio” :: 04/04/2005

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

A causa de les vacances de Setmana Santa portem gairebé tres setmanes sense fer el programa. Avui reprenem el programa per continuar informant, del que nosaltres podem saber, a tots el veïns de La Mina que ens vulguin escoltar.

Reunió amb l’Alcalde de Sant Adrià el proper dijous dia 7

Ja fa molt de temps que no hi ha relació “directa” entre la Plataforma i l’Alcalde. En alguns moments ho trobem a faltar, tot i que hi hagi una planificació i organització intermitja per contactar.

Estem a més de mig any dels canvis de l’equip gerencial del Consorci i a l’equador del procés de transformació del barri, i tot i no voler pecar mai ni d’alarmistes ni de negatius, tenim un seguit de preocupacions respecte al futur i al mateix procés.

El Pla de Transformació de La Mina ja preveu tots i cada un dels grans temes que avui tractarem. També el Reglament Municipal de Participació Ciudadana es compromet a impulsar moltes d’aquestes qüestions. Malgrat tot, i més a l’altura que ja estem del procés, creiem que cal fer un esforç per part de tots d’accelerar les coses i aprovar d’una vegada “unes assignatures pendents” que cada any queden “suspeses”.

Metodologia de la reunió:

– Primera part: Resposta de l’alcalde als temes plantejats.
Suggerim que no siguin respostes teòriques, sinó operatives i en el marc dels objectius plantejats per La Plataforma pel 2005

Temes pactats a la Plataforma per preguntar-li a l’Alcalde en la primera part:

1-INFORMACIÓ:
Com podem accelerar el projecte d’informació al barri que estem intentant portar a terme?

2-PARTICIPACIÓ:
Com podem fer operatiu el Reglament de Participació de Sant Adrià aplicant-ho al Pla de Transformació de La Mina a fi de superar aquesta asignatura pendent

3-EDUCACIÓ I SALUD:
Reconeixem que hi ha força programes socials que estan en marxa (encara que algun d’ells de manera poc coordinada); i que els resultats no es veuen de manera immediata, ens preocupa, però, la continuitat d’aquestes actuacions.

4-ESPAI PÚBLIC I HABITATGE:
Un dels exemples on La falta de participació es fa evident, és en tot el que te a veure amb La millota de l’espai públic, les obres noves, el manteniment dels edificis, etc.
Seria posible, en el marc del Pla Comunitari, resoldre aquesta desconnexió?
5-EIXOS TRANSVERSALS
Pla Comunitari:
Projecte Educatiu

-Segona part: Precs i preguntes dels veïns i veïnes assistents

Acabem el programa d’avui fent una invitació a tota la gent del barri que vulgui preguntar o comunicar alguna cosa que li preocupi a que el proper dijous dia 7 vingui a la reunió de la Plataforma d’Entitats i Veïns del Barri.