Avança la creació d’un hub audiovisual a les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs

El futur de les Tres Xemeneies sembla més clar. Aquesta setmana es reunien l’alcaldessa de Sant Adrià del Besòs, Filo Cañete, i l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, amb Natàlia Garriga, la consellera de Cultura, per abordar la idea de construir un hub audiovisual en aquest equipament.

Catalunya Media City serà el nou hub audiovisual que acolliran les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs. Es tracta d’un projecte publicoprivat que permetrà desenvolupar tota mena d’iniciatives relacionades amb la recerca, innovació i producció audiovisual. D’aquesta manera, l’antiga central tèrmica esdevindrà una infraestructura amb platós i tecnologies punteres que facilitarà la creació de continguts audiovisuals i digitals.

La consellera, Natàlia Garriga, afirmava que aquesta proposta forma part d’un “sector estratègic que ha d’arrelar en el territori, potenciar la indústria pròpia i donar oportunitats al talent local”. De la mateixa manera, la iniciativa ha de suposar l’activació econòmica de l’entorn i la capacitació professional dels veïns i veïnes.

Recordem que el Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies va ser aprovat fa més d’un any i preveu generar també un nou barri i activitat econòmica, així com equipaments i infraestructures i canvis a l’espai públic. Un total de 32 hectàrees, les úniques que encara no han estat urbanitzades a l’àrea metropolitana.