Benvinguda, sisena edició del Identitats i Miralls

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Noves cares, noves il·lusions i noves identitats. La primavera s’apropa i nosaltres plantem les primeres llavors de la temporada: arrenca el “Identitats i Miralls”, un projecte d’Aprenentatge i Servei que barreja comunicació, mirada crítica, construcció col·lectiva i tasca comunitària.

Com influeixen els mitjans de comunicació en la construcció social d’un barri?

Estrenem la sisena edició de l’APS amb set participants de primer de Grau de Treball Social de la Universitat de Barcelona. Totes elles, alumnes de l’assignatura de Comunicació i Documentació que volen aprofundir en com els mitjans de comunicació influeixen en la creació de identitats personals i comunes. Concretament, les del barri de La Mina.

Imatge de la primera sessió del Identitats i Miralls

Durant els mesos de març i abril, les sis participants recorreran el territori xerrant amb col·lectius i veïnatge amb diferents notícies entre les mans. L’objectiu: analitzar-les i generar un espai de reflexió per conèixer la imatge que els veïns i veïnes tenen sobre la seva pròpia realitat. I d’aquesta manera, potenciar la mirada i la lectura crítica.

Entre converses, dinàmiques i lectures compartides, les alumnes (en petits grups) podran observar fins a quin punt els mitjans de comunicació relaten i retallen veritats, molt sovint, incompletes. I acompanyaran als diferents col·lectius en el camí de l’esperit crític. Aquesta experiència les permetrà llegir entre línies i entendre com es creen part de les identitats d’un barri, el de La Mina, on hi conviuen estigmes i estereotips que es reprodueixen.

Imatge de la sisena edició del Identitats i Miralls

Vivències compartides: el quadern de viatge

La primera presa de contacte la vam viure el passat dimecres 6 de març en una jornada d’aprenentatge on vam presentar l’experiència a les participants i el context en el que hi treballaran.

A partir d’ara, el recorregut és seu. De tot plegat, del desenvolupament d’aquest APS, podrem ser-ne també nosaltres i vosaltres conscients. Elles ens explicaran què hi pensen i què hi viuen en cada sessió. A través del bloc del projecte Identitats i Miralls, podrem apropar-nos als seus coneixements a partir de quaderns de viatge.

Ara sí: que comenci l’aventura!

Imatge de la sisena edició del Identitats i Miralls