Benvingut al desdelamina, 2022!

Tanquem un any més fent balanç. Possiblement, el 2021 hagi estat un dels més moguts i amb més canvis. Hem intentat recuperar la normalitat després d’un 2020 difícil, atípic i distant i acabem el 2021 havent recuperat una fracció del treball comunitari, havent complert amb les ganes de tornar a fer activitat a peu de carrer i repetint els clàssics del projecte des de la presencialitat total.

Tot i així, hem hagut de posar a prova de nou la nostra adaptació i flexibilitat. El desdelamina ha vist perillar la seva sostenibilitat econòmica al llarg del 2021, ha hagut de mesurar les energies després de perdre algunes hores de dedicació per sobreviure i ha experimentat un canvi generacional en la dinamització. Som permeables i resistents. I aquí ens trobem, una vegada més, a punt de rebre el 2022 i compartint-vos els reptes que ens plantegem per començar amb força el nou any.

Feminismes. A inicis de curs, l’equip del desdelamina va fer volar coloms entorn al tema de fons 2021-2022. Vam somiar. Vam imaginar el monogràfic sobre feminismes al barri de La Mina. I en aquest escenari, vam comptar amb l’ajuda del Consell Editorial, que va fer bullir l’olla amb idees, reflexions i interrogants. Encara no hem materialitzat tot el que tenim en ment. Però aviat ho farem. Volem iniciar la proposta amb un nou petit projecte del desdelamina: les Converses, diàlegs entre veïnes del barri sota el paraigües de temàtiques concretes. I entre totes les projeccions, també somiem amb una Cartografia Sensible, un Mapeig Col·lectiu, entrevistes, anàlisis, una jornada d’activitats i xerrades al carrer… El 2022 el vestirem de feminismes i necessitarem la teva ajuda.

Salut. Ha estat protagonista en els darrers dos anys però n’hem parlat poc. La pandèmia ens va dificultar la tasca informativa i comunitària del projecte i amb el post-confinament, el repte continua sent analitzar l’impacte de la Covid-19 sobre el barri de La Mina. Per això estem treballant en un reportatge que abordi les conseqüències socials, sanitàries, econòmiques i emocionals de la pandèmia sobre la comunitat. Esperem poder compartir-vos-el al llarg del 2022.

Medi Ambient. Ens ha agradat aproximar-nos a entitats com Airenet durant el 2021 a través de la (Re)volta al barri de La Mina. Escoltar el seu testimoni ens va fer veure que cal fer més visible la lluita per gaudir d’un entorn sostenible i saludable. Encara no sabem quin enfoc prendrà tot això però el posem sobre la taula per parlar-ne juntes.

Espai públic. Tenim ganes de més. Ganes de caminar, emparaular la realitat sobre el territori, fotografiar. Ganes de carrer. Per al 2022 ens volem encoratjar per fer-nos més presents allà on fa més vida el barri: a l’espai públic.

Treball comunitari. El treball en xarxa sembla que comença a aixecar el cap després dels mesos més durs de pandèmia. Però estem lluny encara de fer acció comunitària a fons. Des d’aquí, fem una crida a les entitats i serveis del territori per alçar la confiança en el poder transformador que tenim quan treballem plegades. L’essència del desdelamina és comunitària i d’això sempre en volem més.

Per un 2022 feminista, sostenible, saludable i comunitari. Que tingueu totes una feliç entrada al nou any!