Besmina 2013, festival d’art jove al carrer

Ja podeu consultar tota la informació referent al festival Besmina 2013, que tindrà lloc entre el 13 i el 29 de juny a diferents espais del barri Besòs-Maresme (Barcelona) i el barri de La Mina (Sant Adrià del Besòs).

El Centre Cívic Besòs i l’Espai Jove de la Mina, com a espais organitzadors del festival, han dissenyat una programació de propostes artístiques emergents.

 

Musica

El dissabte 29 de juny el Besmina pren el carrer!!

L’escenari situat a la vorera central de la Rambla Prim de Barcelona, a l’alçada del carrer Ferrer Bassa, acollirà les actuacions musicals seleccionades pel jurat Besmina 2013. Així doncs, aquestes formacions són les possibles guanyadores de l’edició del festival d’enguany.

Com altres anys hi ha dues categories per a optar als diversos premis, la categoria de -22 anys i la categoria de +22 anys.

 

 

Arts escèniques

Aquest any la secció d’escèniques ha estat un dels eixos consolidats del Besmina. Han estat moltes les propostes que hem rebut en aquesta disciplina, especialment de circ. És per això que enguany hem pogut organitzar un Cabaret de Circ per representar-les!

La cita serà el dijous 13 de juny a les 18h al Espai Cultural Font de la Mina (C/Ponent 21, Sant Adriá Besòs).

 

Laia Martínez

Exposicions

Enguany són 3 les exposicions que es podran veure durant el festival, i seran en tres espais diferents: el Centre Cívic Besòs, l’Espai Cultural Font de la Mina i La Central del Circ.

 

Marta Garcia Cardellach

Aquest projecte és el recull de sis anys  darrera espectacles, artistes, cortines i molt de circ. És el recorregut  d’una empremta, nascuda de diferents objectius, que van creant una forma de mirar, de veure i de captar. És un agraïment al Circ; un camí per aconseguir el ‘més difícil encara’ ,  transformador de realitat, divulgador de somriures, mestre de l’esperança, pilar  d’innocència, domador del temps i acròbata d’emocions. Un   camí cap a la llibertat, la qual ens demostra que tot és possible.

L’exposició es podrà veure a la Central del Circ a partir de l’14 de juny, dia en que també s’inaugurarà a les 20h

 

Laia Martinez Lerma

Les obres que s’hi podran veure són bastant diferents entre elles. Es tracta de diverses il·lustracions basades en el món oníric, dels somnis, però també representen la realitat quan a l’autora li impressiona alguna cosa d’aquesta.

La inauguració de l’exposició serà el dia 13 de Juny a l’Espai Cultural Font de La Mina a les 17:30, i es podrà visitar durant tot un mes. Aquest mateix dia es representaran els projectes d’arts escèniques al mateix espai.

 

Woflow

Give colour to your city, és un projecte d’art urbà, en el que es pretèn fusionar elements artístics amb elements simples dels carrers de una ciutat com Barcelona.

La filosofia del projecte és la de reanimar tots els aquells petits racons que passen desapercebuts al nostre voltant cada dia i que poden convertir-se en una mena de galeria que ens convidi a reflexionar, pensar i imaginar.

La inauguració de l’exposició serà el 17 de juny al centre cívic Besòs.

 

Audiovisuals

Aquest any inaugurem una nova secció del Besmina que ha merescut un espai a part. Parlem dels audiovisuals, que gaudiran d’una jornada específica (20 juny) on podrem veure als seleccionats que treballen en diferents disciplines.

Tot i que aquesta disciplina no entra a valoració pel jurat, ha estat força exitosa la rebuda de material audiovisual per part dels joves artistes, fins al punt que hem pogut organitzar una jornada específica dedicada a aquesta disciplina amb tres tipus de projeccions diferents: films, mapping i música amb projeccions.

 

Films:

“Vídeo minuts i emocions” de l’aula Audiovisual del casal Jove Atlas

“El niño bajo tierra es rojo”, de Diego Fernández

“Proyecto aprendiendo con el cine”, de Fernando Borrero

 

Música amb projeccions:

Minn

MINN és un projecte de música postrock i ambiental que neix en l’escena musical alternativa de Barcelona. Combinant amb producció audiovisual en directe i una performance original i minimalista es presenta com una proposta diferent de l’habitual.

 

Free Besòs

Free Besòs és un grup format a mitjans del 2011, de joves vinculats a la música i les noves tecnologies.

 

Pioneer DJ kids

Pioneer DJ Kids (PDJK) són un col·lectiu dedicat a organitzar cursos i tallers de DJ’s per a nens i nenes de 12 a 18 anys. Aquesta idea sorgeix de Rosa Amuedo per a l’Institut públic Secretari Coloma.

 

 

Pots consultar tota l'informació del festival a la seva web Besmina 2013