Carnestoltes 2016

Una rua de Carnestoltes que ha omplert el barri de color, vida, música i sàtira.

El passat Dijous Gras es va realitzar la Rua del Carnestoltes al barri. Aquesta va estar organitzada per la Comissió d’Acció Comunitària del Projecte Educatiu de Barri, el PEB Mina. Un espai on participen entitats, serveis, veïns i administracions del territori, per tal de consolidar i garantir una proposta educativa de qualitat i coherent.

A la rua s’han pogut veure unes cent-cinquanta persones disfressades de virus de tots els colors, de doctors i doctores i fins i tot d’esportistes d’elit, totes elles amb un mateix objectiu: reivindicar sistema sanitari millor, amb més especialistes.

La rua va estar acompanyada pel grup de batukada Festimbal, que aquest ja és el 4t any que ens acompanya, gràcies a Fundació la Roda, que fa arribar la cultura i la festa a tots els indrets de Catalunya.

La rua va acabar a la plaça del carrer Gregal davant el Casal de la Gent Gran. Allí els esperava un Photocall, on tothom va poder fotografiar-se. Aquestes fotografies s’exposaran de forma itinerant a l’Espai cultural Font de la Mina, l’ambulatori i el Casal Cívic.

 

Carnestoltes 2016

 

El moment però més esperat va arribar amb el Flashmob. Al ritme de “bajo el mismo sol” d’Alvaro Soler, acompanyat per Jennifer López, totes les comparses de la rua, van fer una coreografia conjunta al mig de la plaça. Després per recuperar les forces, gràcies al Casal d’Avis, vam poder menjar una xocolata boníssima acompanyada de melindros.

Si voleu veure un recull de fotografies, ho podeu fer al flikr del desdelamina.

També podeu veure l'article publicat per Consorci del Barri de La Mina.