Com es dóna la desescalada al barri de La Mina?

  • Categoria de l'entrada:Societat

Els carrers del barri tornen a recuperar una mica de ritme. Algunes entitats socials ja estan obertes, i també els comerços i alguns serveis. Sembla que poc a poc recuperem la imatge de la “normalitat”. Però què significa “normalitat” a partir d’ara? Tornarem a la realitat que coneixíem abans del confinament? I com aterrem la desescalada al nostre barri?

Ho hem anat veient a través de les xarxes. El moviment als carrers del barri de La Mina es reactiva a ritme suau i lent, després d’haver superat els dos mesos llargs de confinament. I a banda dels establiments i els comerços, algunes entitats ja trepitgen territori per treballar novament des de la proximitat.

La desescalada es produeix de manera gradual al nostre barri. Al llarg d’aquesta setmana hem vist com el Consorci del barri de La Mina feia difusió dels serveis que es posen en marxa de manera presencial des de l’organització. És el cas del Club de feina, el SIOL La Mina, l’Espai Jove, el Servei de Suport a les Comunitats de Veïns i Veïnes del #BarriMina i d’Intervenció Integral al Bloc Venus i la Dinamització Comercial.

Altres entitats ja estan treballant també sobre el terreny. És el cas de Salesians La Mina, que ha començat a atendre a la comunitat de manera presencial i sota cita prèvia. A través de les seves xarxes socials, ha compartit una infografia que incideix en les mesures d’higiene que cal prendre per anar recuperant la normalitat en un entorn de desescalada.

També han reprès l’activitat les companyes de La Capsa dels Jocs, que obrien novament l’espai el passat dilluns 22 de juny. I el grup de La Mina Camina, que el cap de setmana del 27 i 28 de juny iniciaven novament les seves passejades conjuntes.

Qui també ha tornat a posar-se en marxa de manera presencial és la gent d’Objectiu Venus. Després de l’aturada obligada pel confinament, el projecte d’agitació comunitària recupera moviment a les xarxes socials i a peu de carrer. A través de la pàgina web i del seu Twitter i Facebook, Objecitu Venus informava que reprén la gestió i l’entrega de recompenses pendents d’entregar al barri de La Mina.