Eleccions Municipals SAB 2015 :: El PSC respon el qüestionari

desdelamina.net ha fet arribar una sèrie de fotografies a totes les candidatures polítiques que es presenten a les eleccions municipals, per tal de copsar la seva visió sobre aquells temes que afecten més directament el barri de la Mina. Us oferim les respostes donades pel PSC.

Aquestes són les respostes que ens ha fet arribar el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

 

1. Barri, ciutat, país

La relació del barri amb les grans realitats del seu voltant és complexa: barri perifèric d'una ciutat metropolitana petita, al marge de la gran Barcelona i que veu una mica de reüll l'anomenat procés constituent. Quina reflexió faríeu sobre aquestes qüestions?

Sant Adrià de Besòs s'ha posicionat dins la Metròpolis i s'ha fet respectar, en conseqüència hem arribat a establir un tracte d'igual a igual amb Barcelona. La relació i coordinació amb altres institucions, entitats i organismes s'ha intensificat i es mantindrà davant els reptes del proper futur.

 

2. Participació

L’associacionisme, la participació ciutadana, les mobilitzacions… han estat històricament factors claus en el desenvolupament del barri. Què en penseu del moment actual de l’associacionisme i de cert sentiment de desmotivació que es respira entre els veïns i veïnes?

Les entitats del barri continuen fent una gran tasca i són molt dinàmiques.  Són entitats de tots tipus: socials, culturals, esportives, de comerciants. És una xarxa importantíssima al barri. Caldria analitzar però com és podria aglutinar millor tota aquesta empenta des de la plataforma d'entitats.

 

3. Drogues

El consum i tràfic de drogues és una realitat quotidiana al nostre barri. Quines accions teniu pensades per treballar i afrontar aquest fenomen?

S'han fet un seguit d'intervencions importants per part dels mossos d'esquadra. Continuem mantenint un contacte constant amb els responsables del departament d'Interior i  demanant i exigint actuacions els mossos per dificultar tot el possible la venda de drogues al barri.

4. Espai públic

L'ús de l'espai públic i el compliment de les ordenances municipals és uns dels elements claus per a la millora del dia a dia del barri. Com creieu que cal treballar aquestes qüestions des del consistori?

Cal continuar amb la pedagogia, les campanyes informatives i si cal  realitzar alguna sanció en aplicació de l'ordenança de civisme, per tal de que, entre tots, mantinguem el respecte per l'espai que compartim i per els llocs de trobada. Respecte entès també envers els altres.

5. Front Litoral

El Port Fòrum i la desembocadura del Riu Besòs són objecte de debat públic. D'una banda, estem parlant de la zona urbanitzable més gran del litoral metropolità on comença a posar-se en dubte el seu futur ús públic, i de l'altra, un espai amb poca vida i de dinamització complexa. Quines són les vostres propostes per a l'aprofitament per part de la ciutadania d'aquesta franja costanera?

Volem recuperar l'espai públic, la platja des de la desembocadura i un passeig marítim connectat i imbricat amb els barris dels dos marges del riu. Volem  que aculli un espai de referència internacional i que es connecti amb l'eix del coneixement de Diagonal-Besòs.

6. La Mina Residencial

El Pla de Transformació ha creat una tercera realitat dins al barri. A les conegudes Mina Vella i Mina Nova, s'hi ha afegit aquesta Mina que alguns anomenem "Residencial". Com teniu previst treballar aquesta nova realitat dins del barri i la seva relació amb la resta del teixit ciutadà?

Treballarem amb les comunitats de veïns mantenint el diàleg constant com ho fem en tots els barris de la ciutat. Tota la zona acollirà cada dia un munt d'estudiants i investigadors el que farà proliferar el comerç i l'oferta de serveis, no tant sols aquí a tot el barri de la Mina.

7. Mobilitat i transport públic

El barri històricament s'ha trobat poc comunicat amb la resta de la ciutat. Actualment, amb la implementació de les línies de TRAM i la nova xarxa d'autobusos metropolitans, s'ha modificat aquest realitat. Quines propostes de millora penseu plantejar en referència a aquest tema?

S'ha reforçat oferta transport públic i s'ha aconseguit que l'H-14 entri a Sant Adrià i tingui parades a la Mina, mantenint la línia 143, s'augmentat el nivell de serveis de transport i treballarem per reforçar aquesta oferta tot el que calgui quan s'incorporin els alumnes i docents de la universitat, que significarà un increment de la població flotant i s'haurà d'incrementar l'oferta de transport públic.

 

8. Pla de Transformació

El Pla de Transformació i el Consorci del Barri de la Mina han estat prorrogats fins aquest any 2015. Quina seria per a vosaltres l’avaluació del què ha suposat el Pla de Transformació del Barri i quina és la proposta entorn de la seva continuïtat?

El Pla de Transformació ha estat molt positiu per la Mina, no tant sols per que ha enllaçat el barri amb l'entorn, també per la transformació del barri i l'increment d'equipaments i serveis. La crisi ha marcat una certa ralentització del procés, però s'ha de continuar amb la feina que es ve realitzant i que és essencial  en l'àmbit social, d'inserció laboral i de millores educatives.

 

9. Reallotjaments i edifici Venus

Alguns veïns de La Mina estan afectats pels reallotjaments previstos en el Pla de Transformació del barri i l'enderroc de l'edifici Venus. Aquest procés, que ja porta anys en marxa, ha entrat en un fase de gran confrontació entre els afectats i l'Administració (Consorci, Ajuntament i Generalitat) i amb solucions parcials. Quines propostes teniu previstes per a la seva finalització?

Des del moment en que la Generalitat informa als veïns que no podrà assumir el cost de l'enderrocament de Venus i que l'única opció era rehabilitar l'edifici, la proposta és la que s'ha donat des del Consorci pel reallotjament dels veïns que així ho vulguin, en les mateixes condicions de sempre o accedint a un  lloguer molt assequible en els pisos nous i sense perdre la propietat del seu pis.

10. Universitat

L'arribada del Campus Universitari al barri es veu com una oportunitat de dinamització i millora de la seva realitat. En principi, la seva posada en marxa és imminent (el proper curs). Quins elements concrets proposeu per a la seva integració amb el barri i la ciutat?

Volem acollir als universitaris i oferir-los el ventall de serveis que tenen al seu abast a la Mina, la Biblioteca i els espais per a fer trobades, reunions i conferències, el poliesportiu de la Mina, amb una oferta completa i diversificada que permet l'esport indoor i a l'aire lliure i també iniciar un pla de dinamització comercial del barri per adaptar-se a la nova demanda que generaran els  més de 4.000 estudiants i 500 docents i investigadors del Campus.