IMPLIC’ART :: Eines emocionals per a la vida

El passat 24 d’octubre l’Institut Vázquez Montalban era notícia per la gran tasca educativa que estan duent a terme a través del projecte d’aprenentatge i servei anomenat Implic’art. Aquest està en marxa des de fa tres cursos i és possible gràcies al treball en xarxa que fan diferents entitats de Sant Adrià de Besòs i a la voluntat de l’Ajuntament per donar vida a experiències com aquesta.

El projecte es desenvolupa amb un grup reduït d’alumnes de 4t d’ESO amb necessitats educatives específiques i sovint procedents d’una situació socioeconòmica delicada.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que l’alumnat durant el primer i segon trimestre faci algunes hores de formació en empreses i al llarg del tercer trimestre faci estades en entitats socials de Sant Adrià que treballen amb infants amb necessitats socioeconòmiques. A part de les hores que cada alumne fa a les entitats, es destinen unes hores setmanals on les entitats preparen una sèrie de sessions teòric-pràctiques sobre habilitats socials, personals i voluntariat.

Les entitats que participen actualment son: l'Associació Juvenil Barnabites, Plataforma d'Educació Social – La Mina, Aldeas infantils, Centre Obert les fades i Casal dels Infants. 

El Cesar Caparrós, coordinador pedagògic del centre i impulsor, juntament amb l’equip directiu i quatre professors més del centre, del projecte, diu durant l'entrevista: “El nivell d’èxit és bo. Al voltant del 75% decideixen seguir i acabar un cicle de grau mitjà, un fet que els donarà més oportunitats a la vida. Com més formació tinguin, millor per a ells”.

A l’article ens expliquen que dins d’aquest projecte també hi tenen cabuda, d’una banda un espai anomenat Dóna’m memòria, on alumnes i avis reviuen la història de Sant Adrià i està dinamitza’t pel Punt Òmnia de la Mina, i d’altre banda unes sessions de teatre social, dutes a terme la companyia ImpactaT Teatre, on el teatre és una eina de canvi i transformació social.

Si voleu llegir l’article complet, podeu fer-ho accedint a la plana web del diari Ara.