Els millors desitjos per al 2023: què demanen les entitats del barri de La Mina al nou any?

  • Categoria de l'entrada:Societat

Amb l’entrada del nou any, és habitual aturar-nos per fer balanç i plantejar nous propòsits. A nivell personal sovint ens venen a la ment tots els tòpics que, en un intent més per deixar de ser impossibles i utòpics, encapçalen la llista de desitjos. Però, com es trasllada això a l’àmbit comunitari? Hem preguntat a algunes entitats de La Mina què demanen al 2023 i aquestes han estat les seves respostes:

-La Paqui García, comerciant del barri de La Mina i membre de l’Associació de Comerciants, ens comparteix: “El meu desig és que s’elimini la venda ambulant al territori. També m’agradaria que el barri estigués més net i hi hagués més implicació, tant per part del veïnatge com de l’administració. I que el teixit associatiu, que és molt potent, vagi a una perquè tot això es compleixi.”

-La Marina i la Sara, educadores del Fem Família, demanen: “Molts moments en família, gaudir d’activitats comunitàries amb tot el veïnat i amb les associacions i que el joc ompli el nostre dia a dia.”

-La Carmen Galindo, presidenta de la Plataforma d’Entitats i Veïns i Veïnes de La Mina, ens diu: “Esperem que l’any ens porti moltes més coses bones de les que veiem actualment. Ens agradaria més implicació veïnal i més recolzament i unió. Volem més col·laboració i més profit del nostre barri. Més respecte, més lluita i més cura del territori i l’espai públic. I de cara a les eleccions municipals, estar més presents entre les prioritats polítiques.”

-Per a en Joan Pujolàs, director de Salesians Sant Jordi – PES La Mina, el propòsit també és clar: “Treballar per estar més a prop de la igualtat d’oportunitats i la justícia social. Garantir un bon acompanyament integral als infants, joves i famílies del barri. I fomentar més espais de diàleg per a la cohesió i el treball comunitari.”

-Des del Centre Cultural Gitano de La Mina esperen: “Que el 2023 porti la força suficient al barri de La Mina perquè no deixi de lluitar contra les etiquetes imposades sense conèixer la seva realitat i les seves persones; que posi en el centre allò que importa i, així, es treballi en xarxa més i més.”

-La Irene i en Narciso, educadors de Medi Obert, desitgen que el 2023 sigui: “Un any de menys virus i menys contagis perquè les joves i els joves del barri puguin preparar-se com cal, estudiar, i formar-se. També que es creïn moltes més oportunitats per als joves de La Mina.”

L’equip de la Biblioteca Font de La Mina demana que: “el 2023 ens porti un munt de lectures interessants i propostes culturals per a tota la comunitat, i que potser, amb una mica de sort, s’endugui les tanques que envolten des de fa dos anys la porxada de l’entrada del centre.”

-Des de la Fundació b_TEC del Campus Diagonal-Besòs de la UPC ens diuen: “Volem demanar al 2023, que el Campus sigui més obert al territori i que més persones del Campus puguin conèixer i crear vincles amb el barri en què estem ubicats.”


Quins són els teus desitjos i propòsits per a 2023?

Fes-nos-els arribar amb una menció al Twitter o Instagram,
etiquetant amb @desdelamina o ,
per a que ens en fem ressò!